Realitatea despre piata muncii si strainii care vor sa lucreze in UE

18 Iunie 2013
18 Iunie 2013
Resurse Umanepiata munciiimigrantiloc de muncaOCDE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Un raport OCDE arata ca fluxurile migratoare din interiorul UE sunt din nou in crestere, dupa trei ani consecutivi de scadere cauzata de criza. In ciuda acestui fapt, locuri de munca pentru straini par sa se gaseasca din ce in ce mai greu: aproximativ un imigrant din doi care este in somaj se afla in cautarea unui loc de munca de mai mult de 12 luni.

"Germania nu este capabila sa-si tina imigrantii pe termen lung", scrie Die Welt, preluat de Presseurop. Doar un grec din doi si o treime dintre spaniolii sositi in Germania in 2011 au ramas in aceasta tara mai mult de un an. Dintre italieni, doar 40% s-au stabilit pe termen lung in Germania, precizeaza ziarul. Potrivit unui expert al OCDE, Germania ar trebui sa primeasca mai bine imigrantii si sa actualizeze situatia tuturor celor care sunt calificati, dar ale caror diplome nu corespund standardelor germane.

La Viena, Der Standard este pe aceeasi lungime de unda, consemneaza Presseurop. "Austria ar putea sa-si foloseasca mai bine imigrantii", scrie ziarul. O mai buna integrare pe piata fortei de munca ar putea aduce statului 1,2 miliarde de euro, care ar trebui investiti nu numai intr-o formare mai buna a imigrantilor nou-sositi, dar, de asemenea, si in cea a celor din a doua generatie. Fiicele imigrantilor provenind din fosta Iugoslavie au de doua ori mai multe riscuri de a fi in somaj decat fetele de aceeasi varsta ale familiilor care traiesc in Austria de mai multe generatii.

In schimb, Elvetia "profita de imigranti", noteaza Neue Züricher Zeitung. Alaturi de Luxemburg, este chiar tara din OCDE care trage cel mai bun profit de pe urma lor, si acest lucru din trei motive, explica ziarul: in primul rand, rata imigrantilor este ridicata in raport cu numarul de cetateni elvetieni; in al doilea rand, imigrantii care sosesc in Elvetia au varsta potrivita pentru a fi apti munca; si in al treilea rand, cei care sunt cel mai bine calificati gasesc adesea un loc de munca.

Sursa: costelgilca.ro


NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]