In data de 8 mai 2016, a avut loc conferinta organizata de Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES). Evenimentul s-a desfasurat la Colegiul Nationala "Matei Basarab" din Bucuresti.
In cadrul acesteia, Ministerul Muncii, Dragos Pislaru, a sustinut un discurs privind importanta rolului femeilor in societate si importanta tinerilor in promovarea valorilor democratice.
"In ciuda dovezilor incontestabile care arata contributia si impactul pozitiv pe care femeile il au atunci cand isi asuma roluri egale cu partenerii lor, traim inca intr-o societate marcata de diverse forme de discriminare la adresa lor. Acest lucru arata ca egalitatea de sanse intre femei si barbati nu se intampla de la sine, ca este nevoie de un efort comun de schimbare a mentalitatii, iar participiarea tinerilor este fundamentala.
Pentru ca ei pot sa reechilibreze sistemul de valori si sa inteleaga ca, sprijinind afirmarea femeilor, contribuie de fapt la dezvoltarea societatii in ansamblu", a declarat ministrul Muncii.
Ministrul a subliniat importanta sectorului non-guvernamental pentru progresele inregistrate in respectarea si promovarea drepturilor femeilor pe piata muncii.
"Lor trebuie sa le multumim si sutelor de oameni dedicati, care nu numai ca au adus acest subiect pe agenda publica, dar au contribuit direct la imbunatatirea multor vieti. Procesul acesta trebuie sa continue, iar statul trebuie sa se iplice activ, prin politici si finantare adecvate, prin servicii de calitate, prin promovare si educatie", a declarat Dragos Pislaru.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si barbati a fost reinfiintata prin Legea nr. 229/2015 din 6 octombrie 2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/2002.
ANES elaboreaza si aplica strategia si politicile Guvernului in domeniul egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati. Mai mult, prin intermediul ANES se faciliteaza armonizarea cadrului legislativ cu reglementarile UE. ANES integreaza activ si vizibil perspectiva de gen in toate politicile si programele si, de asemenea, controleaza aplicarea si respectarea reglementarilor in domeniu.
In cadrul "Saptamanii egalitatii de sanse intre femei si barbati", vor avea loc dezbateri, conferinte si proiectii de film, cu scopul informarii tinerilor cu privire la subiecte precum:
- diferenta de venituri intre femei si barbati
- egalitatea de sanse la locul de munca
- implicarea femeilor in procesul decizional, la nivel local si guvernamental.
Sursa: mmuncii.ro