Optiunea pentru CCC expirmata de salariata nu poate fi modificata

20 Iunie 2012
20 Iunie 2012
CCCOUG 111/2010Codul Fiscalindemnizatieconcediu fara plata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Art. 2 alin. (1), (2) si (3) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a. concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, insotit de plata unei indemnizatii lunare la carei cuantum este stabilita la 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Indemnizatia nu poate fi mai mica de 1,2 ISR (600 de lei) dar nici mai mare de 6,8 ISR (3400 de lei).
b. concediu pentru cresterea copilului acordat pana la implinirea varstei de 2 ani, insotit de plata indemnizatiei in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Indemnizatia nu poate fi mai mica de 1,2 ISR (600 de lei), dar in acelasti timp nu poate depasi valoarea de 2,4 ISR (1200 de lei).
 
Alin. (7) al aceluiasi articol din ordonanta stabileste ca  optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza unei cereri. Optiunea nu poate fi insa modificata  pe parcursul acordarii drepturilor. Cu alte cuvinte, daca salariata a optat pentru concediu crestere copil insotit de plata indemnizatiei pana la implinirea de copil a varstei de un an, ea isi va putea modifica opteiunea in concediu si indemnizatie pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
 
Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, potrivit dispozitiilor art. 6 alin. (1) din OUG 111/2010. Astfel, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea unui concediu crestere copil in varsta de pana la un an au dreptul, dupa implinirea de catre copil acestei varste de catre copil, la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]