Indemnizatia de maternitate: 24 de luni concediu cu 1.000 lei pe luna

01 Decembrie 2010
01 Decembrie 2010
indemnizatia de maternitateconcediu de maternitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Ioan Botis, a discutat cu parlamentarii PDL despre propunerea sa privind reducerea duratei concediului de maternitate la un an, conform Mediafax.

Intalnirea a avut loc dupa ce liderii UDMR, dar si parlamentari ai PDL au contestat propunerea facuta de Botis privind reducerea de la 2 ani la 1 an duratei concediului de maternitate.

Liderul grupului deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, ca, daca propunerea PDL privind pachetul de asistenta pentru mame nu intruneste si aprobarea UDMR, se va gasi o solutie in cadrul coalitiei de guvernare, de comun acord si acceptata.

Unele dintre variantele prezentate de catre ministrul Muncii, Ioan Botis, parlamentarilor PDL vizeaza mentinerea duratei concediului de maternitate la 24 de luni, dar plafonarea indemnizatiei la 1.000 lei sau 1.500 lei, au declarat surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, Ioan Botis a prezentat la intalnire trei variante: una care se refera acordarea timp de 12 luni a unei indemnizatii de 85% din salariu, cuprinsa intre 600 lei si 3.400 lei, iar din a saptea luna, mamele care se intorc la serviciu sa beneficieze de un bonus de 500 lei lunar. A doua si a treia varianta prevad ca mamele sa beneficieze timp de 24 luni de indemnizatie, dar aceasta sa fie plafonata la 1.000 lei sau la 1.500 lei, iar bonusul pentru intoarcerea la serviciu mai devreme sa fie de 100 lei lunar.

In urma cu zece zile, ministrul Muncii declara ca perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi redusa de la 24 de luni, variantele luate in calcul fiind ca aceasta sa fie de 12, 14 sau 18 luni. Premierul Emil Boc spunea in 20 septembrie, ca Guvernul intentioneaza sa regandeasca indemnizatia de crestere a copilului, reducand "generozitatea" unor astfel de plati. Curtea Consitutionala a validat, in 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizatie pentru cresterea copilului cu 15%, care nu va putea, insa, sa scada mai jos de 600 lei.

Anterior reducerii, indemnizatia pentru cresterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]