Ce declaratii depun angajatorii sau persoanele cu venituri din activitati independente pana la 25 iunie

21 Iunie 2012
21 Iunie 2012
formular 112termen 25 iuniedeclaratii fiscaleangajatoriactivitati independenteformular 100
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ceea ce priveste obligatiile fiscale cu termen in luna iunie 2012, va oferim mai jos cateva precizari referitoare la declaratiile pe care le vor depune pana la 25 iunie a.c. inclusiv angajatorii sau cei care obtin venituri din activitati independente sau din cedarea folosintei bunurilor.

Astfel, tinand cont de precizarile de mai sus, 25 iunie a.c. este ultima zi pentru:

- efectuarea platilor anticipate, pentru trimestrul al doilea, de catre persoanele fizice care obtin venituri din: activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, (exceptandu-se cazul veniturilor prevazute la art. 52 pentru care plata anticipata se efectueaza prin retinere la sursa sau pentru care impozitul este final potrivit art. 521);
[art. 53 si art. 82 alin (1)-(3) din Codul fiscal]

- depunerea formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru obligatiile de plata cu termen lunar si plata acestor obligatii.

ATENTIE! Termen de declarare si plata a impozitului retinut la sursa pentru veniturile din: drepturi de proprietate intelectuala, din activitati desfasurate in baza contractelor/conventii civile si a contractelor de agent, din activitatea de expertiza contabila si tehnica judiciara si extrajudiciara, obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV1, care nu genereaza o persoana juridica.

- depunerea formularului 112 "Declaratie privind obligatia de plata a contributiei sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" cu termen lunar si plata acestor obligatii de catre:
- persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator;
- entitatile asimilate angajatorului care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, venituri de natura salariala si asimilate salariilor;
- platitorii de venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale si pentru care exista obligatia platii contributiei individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj;
- institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si dupa caz suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului.
[art. 29619 Cod fiscal si HG 1397/2010]

- depunerea formularului 112 "Declaratie privind obligatia de plata a contributiei sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" pentru luna aprilie si mai 2012 si de catre:

- persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator
- entitatile asimilate angajatorului care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, venituri de natura salariala si asimilate salariilor, a caror perioada fiscala este trimestrul, dar in cursul lunii mai 2012 a intervenit concediul medical sau a incetat calitatea de asigurat a unuia/mai multor salariati.

Atentie! In acest caz, termenul de plata a obligatiilor este trimestrul (25 iulie 2012) [art. 29619 alin. (18) Cod fiscal si HG 1397/2010]

- a se vedea materialul informativ "Impozitarea veniturilor din activitati cu caracter ocazional, desfasurate de zilieri", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea “Noutati"

ATENTIE !!! Impozitul pe veniturile din salarii datorat de sediile secundare cu minimum 5 salariati, care detin cod fiscal pentru impozitul pe salarii, se declara si se platesc de societatea mama la trezoreria organului fiscal in evidentele caruia aceasta este inregistrata.

Pentru plata impozitului societatea mama va intocmi cate un ordin de plata distinct pentru fiecare sediu secundar, la codul de identificare fiscala al beneficiarului inscriindu-se codul fiscal al sediului secundar.

Codul fiscal al fiecarui sediu secundar si impozitul pe salarii aferent (0 sau suma de plata se declara la sectiunea F.2. a formularului 112.



NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]