Cumul de functii. Cand nu pot fi incheiate mai multe CIM cu acelasi angajator?

Codul munciiCIMcumul de funciitimp de muncasalariat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


 
Intrebare: O persoana este incadrata cu CIM pe perioada nedeterminata pentru a presta activitati ce consta in implementarea unor proiecte, in fisa postului nefiind detaliata denumirea fiecarui proiect. In cazul in care persoanei in cauza se doreste a i se intocmi  inca un CIM, tinand cont ca exista linie bugetara alocata pentru salarii, exista vreun impediment? Ce conditii ar trebui sa indeplineasca pentru incheierea celui de al doilea CIM?
 
 
Raspuns: Asa cum prevede art. 35 din Codul muncii, orice salariat are dreptul de a munci la mai multi angajatori sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. In situatiile in care legea prevede incompatibilitati privind cumulul anumitor functii, incheierea mai multor contracte nu este posibila, asa cum prevede alin. (2) al aceluiasi articol se din Cod. Codul muncii, asadar, reglementeaza dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator in baza mai multor contracte individuale de munca. Salariatul desfasoara activitatea in pentru care a fost angajat in baza contractului individual de munca, mai excat activitatea corespunzatoare functiei/ocupatiei prevazute in respectivul CIM si ale carei atributii sunt stabilite in fisa postului. Consideram, deci, ca un cumul de functii la acelasi angajator se poate realiza numai pentru functii diferite nu si pentru aceeasi functie.
 
Presupunand ca cele doua contracte se incheie pentru aceeasi fucntie, dispozitiile imperative ale Codului muncii care limiteaza durata timpului de munca: normal (art.112), maxima (art.114) sau partial (art. 103) vor fi incalcate.
 
In concluzie, apreciem ca intre aceleasi parti, angajator si salariat, nu se pot incheia doua contracte individuale de munca pentru aceeasi functie.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiCIMcumul de funciitimp de muncasalariat

Data aparitiei: 08 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cumul de functii. Cand nu pot fi incheiate mai multe CIM cu acelasi angajator? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]