Cate contracte individuale de munca succesive se pot incheia intre acelasi parti?

25 August 2014
25 August 2014
contracte durata nedeterminatacontracte durata determinatacimcontracte de munca succesivecontracte de munca succesive
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Incheierea de contracte individuale de munca succesive intre aceleasi parti reprezinta o masura adoptata foarte des de catre angajatori. In randurile urmatoare vom stabili, in cazul in care este legal, care este procedura pentru a prelungi CIM pe perioada determinata unui angajat cu CIM pe perioada determinata de 12 luni, deja cu 2 acte aditionale de prelungire.

Actele aditionale de prelungire au fiecare cate 12 luni. In total, rezultate 36 de luni pentru acest salariat. Cum procedam pentru a-i prelungi CIM pe perioada determinata?

Codul Muncii prevede ca CIM pe durata determinata poate fi prelungit dupa expirarea termenului initial pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

In temeiul acestei dispozitii legale intelegem ca ori de cate ori va fi necesar in cazul unui program, proiect sau lucrare, contractul va putea fi prelungit dupa expirarea termenului initial, deci chiar peste termenul maxim de 36 de luni (daca acesta este termenul initial), cu perioada (durata) realizarii proiectului, programului sau lucrarii.

Cum durata initiala a CIM a fost de 12 luni si prelungita prin acte aditionale totalizand 36 de luni apreciez ca acest contract de munca nu mai poate fi prelungit, acesta incetatand la expirare.

Insa veti putea incheia un nou contract de munca pe durata determinata. Legislatia muncii limiteaza numarul de contracte individuale de munca pe durata determinata incheiate intre aceleasi parti numai in ceea ce priveste contractele individuale de munca succesive.

Atentie la urmatorul aspect: contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Asadar, contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt contracte succesive, iar numarul contractelor de munca ce se pot incheia succesiv este limitat la maximum 3. Odata cu expirarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata, se poate incheia numai un contract individual de munca pe durata nedeterminata.

Analiza realizata de specialistii PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]