Cum sa conduceti un interviu de angajare reusit

05 Iunie 2012
05 Iunie 2012
interviul de angajarecandidatintrebaridecizia de angajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Nu incercati sa iesiti in evidenta, deci nu monopolizati discutia. Lasati-l pe candidat sa vorbeasca mai mult; altfel, acesta poate fi coplesit de avalansa de informatii si comentarii pe care le oferiti, reactia lui fireasca fiind aceea de retragere.

Evitati sa va pierdeti obiectivitatea in evaluarea unui candidat ca urmare a faptului ca modul cum gandeste este asemanator modului in care ganditi dvs.

Folositi un limbaj simplu, cuvinte usor de inteles, evitati  jargonul tehnic.

Nu va agatati de aspecte nesemnificative.

Fiti concis. Nu puneti intrebari prea lungi si nu va adresati candidatului printr-o avalansa de intrebari intr-o singura fraza.

Evitati exprimarea unor opinii personale; ele ofera candidatului posibilitatea de a intelege ce raspunsuri doriti sa auziti.

Nu aprobati, nu dezaprobati cele afirmate de candidat. Pastrati-va parerile pentru dvs.

Nu va manifestati emotional indiferent cat de incantat, dezamagit sau chiar socat ati fi. Astfel de semnale pot fi interpretate gresit de catre candidat.

Nu va lasati influentat de informatii negative; nu le acordati acestora o importanta mai mare decat celor pozitive. Evitati tendinta de a cauta acele calitati pe care le preferati si de a justifica apoi decizia de angajare pe baza acestor calitati.

Nu va grabiti in formularea intrebarilor si nu-i cereti intervievatului sa se grabeasca cu raspunsurile. Ii veti da impresia ca nu-i acordati interesul cuvenit sau ca este prea lent.

Nu prelungiti un interviu daca nu este necesar acest lucru. Cand a devenit evident ca aveti de-a face cu un candidat care nu corespunde cerintelor dvs., nu mai insistati. Nu intrerupeti brusc discutia, dar nici nu mai pierdeti timpul.

Nu intrati in detalii legate de viata personala a candidatului, dar nu ezitati sa puneti intrebari cu aspect personal daca este necesar. De exemplu, daca sunt invocate unele dificultati in familie si imposibilitatea de a se deplasa prea des in afara localitatii in interes de serviciu, insistati sa cunoasteti natura acestor dificultati.

Daca exista un interes deosebit fata de un candidat, il puteti conduce intr-un mic tur al firmei sau ii puteti arata viitorul loc de munca. Aceasta il va ajuta sa se identifice cu firma si sa capete o buna impresie despre postul oferit.
 
ATENTIE! Raspundeti intrebarilor candidatului!!

Pe parcursul interviului aveti in vedere tot timpul faptul ca trebuie sa creati o imagine cat mai atractiva acelui post si firmei dvs. Nu uitati ca interviul este un instrument de relatii cu publicul. Fiti pregatit sa raspundeti, la randul dvs., intrebarilor candidatilor.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]