SONDAJ: angajatii din sistemul privat de invatamant castiga intre 3.000 si 9.000 de lei pe luna

salarii profesorisalariu mediu profesorsalarii personal invatamant
SONDAJ: angajatii din sistemul privat de invatamant castiga intre 3.000 si 9.000 de lei pe luna
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariile profesorilor au fost mereu un subiect de discutie, nu putini fiind cei care doresc sa stie ce suma lunara castiga un cadru din invatamant.
 
Concret, angajatii din sistemul privat de invatamant castiga intre 3.000 si 9.000 de lei pe luna, valoarea superioara fiind pentru un profesor de gimnaziu sau de liceu.
 
Ultimele impuse de lege, primele cerute ACUM la controlul ITM! Scapati rapid si fara stres de stufoasa birocratie legislativa!
 
Noul model al contractului individual de munca + 150 de modele de documente si formulare obligatorii de legislatia muncii si salarizare EDITABILE
va scapa acum de amenzile ITM, detalii AICI >>>
 
Un educator care lucreaza intr-o gradinita privata din Bucuresti poate avea un salariu cuprins intre 4.000 si 5.000 de lei pe luna, in timp ce un asistent educator are un salariu cuprins intre 3.000 si 4.000 de lei. Plafoanele salariale variaza in functie de experienta pe care o au candidatii si de certificarile profesionale obtinute, observa eJobs, citat de Agerpres.
 

Salarii profesori si educatori - unde se inregistreaza cele mai mari valori?

 
Cele mai mari castiguri se inregistreaza in Bucuresti, in timp ce in orasele mai mici nivelul este cu aproximativ 25% sub nivelul din Capitala.
 
Precizam si ca in cazul scolilor private, pragurile salariale difera in functie de ciclul de invatamant. Daca salariul unui invatator debutant este de aproximativ 3.000 de lei/luna, pentru cei care au cel putin cinci ani de experienta depaseste 4.500 de lei. Totodata, un profesor din ciclul gimnazial castiga intre 5.000 si 8.000 de lei, in functie de vechime, dar si de specializarea pe care o are.
 
"Este (...) un domeniu in care retentia de personal este esentiala si, pentru asta, angajatorii sunt atenti la pachetele pe care le ofera candidatilor. Spre exemplu, numarul de zile de concediu poate ajunge si la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra, care se adauga altora precum bonuri de masa ori cursuri de formare si certificare profesionala. Transparenta salariala este un alt element de care angajatorii din acest domeniu tin cont pentru ca stiu cat de mult ii poate ajuta in recrutarea persoanelor potrivite. Tocmai de aceea, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afisat in anuntul de angajare", a declarat Roxana Draghici, director de Vanzari la eJobs.
 
Din luna iulie 2023, si personalul din sistemul de stat a primit salarii majorate, in urma grevei care a avut loc la finalul lunii mai si inceputul lunii iunie. Cresterile au pornit de la 760 de lei net si au ajuns pana la 1.420 de lei net, echivalentul unei majorari de 25% la toate categoriile...mai multe detalii aici >>>
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii profesorisalariu mediu profesorsalarii personal invatamant

Data aparitiei: 07 Septembrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SONDAJ: angajatii din sistemul privat de invatamant castiga intre 3.000 si 9.000 de lei pe luna Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]