Cum arata piata muncii pentru tinerii absolventi

21 Octombrie 2011
21 Octombrie 2011
angajareabsolventipiata munciicompetenteabilitati practiceinvatamant superior
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Potrivit unui studiu efectuat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), cei care isi finalizeaza studiile in arhitectura sau in economie au cele mai mari sanse sa obtina un loc de munca. Acestia reusesc astfel sa se angajeze chiar si numai la o luna si jumatate dupa absolvirea institutiilor de invatamant.

In schimb, cei care au absolvit domeniul artelor isi cauta, in medie, aproximativ patru luni un loc de munca, iar cei de la medicina veterinara si drept, putin peste patru luni. Absolventii de stiinte agricole si silvice reusesc cu greu sa se angajeze (peste sase luni), iar cei din domeniul stiintelor naturii au nevoie, in medie, de sapte luni inainte de a-si gasi un loc de munca.

In ceea ce priveste interviul de angajare, competentele care tin de cunoasterea unei limbi straine sau  de lucrul cu calculatorul par sa fie la fel de importante ca si modul de prezentare la interviu sau personalitatea candidatului. Tocmai competentele specifice dobandite in cadrul programelor de studii ocupa un rol secundar in decizia pe care o ia angajatorul.

Intr-adevar, cei mai multi absolventi (circa 86% dintre respondenti) sunt de parere ca au progresat profesional la locul de munca, iar absolventii din domeniul economic sunt cei mai nemultumiti de calitatea pregatirii primite in timpul studiilor.

Atat angajatorii, cat si tinerii absolventi sunt de acord ca invatamantul superior nu dezvolta abilitatile practice de care ar avea nevoie pentru activitatea pe piata muncii. In paralel, doar 27% dintre companii considera ca sarcina de a dezvolta aceste capacitati revine angajatorului.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]