CIM pentru neindeplinirrea obiectivelor de performanta

09 Februarie 2012
09 Februarie 2012
Codul munciiconcediereobiectiveobiective de performanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri cu privire la urmatoarele situatii:
1. Se poate stabili prin act aditional la CIM pe perioada determinata (12 luni) ca daca angajatul nu-si indeplineste obiectivele de performanta 2 luni consecutiv, contractul inceteaza de drept, fara preaviz?
2. Presupunand ca ne aflam in situatia in care angajatul nu si-a indeplinit obiectivele lunare, ii dam preaviz (concediere necorespundere profesionala). Daca insa angajatul recupereaza in timpul preavizului si-si indeplineste si obiectivele pentru luna precedenta, putem anula preavizul pentru a pastra angajatul?
3. Avem un CIM incheiat pentru o perioada de 12 luni. Obiectivele de performanta au fost stabilite initial pentru o perioada de 6 luni si au fost semnate drept luare la cunostinta de catre angajat odata cu semnarea CIM. Dupa 6 luni se stabilesc obiectivele pentru urmatorul semestru. Ce se intampla daca angajatul nu doreste sa semneze actul aditional cu noile obiective?


Raspuns: 1.Contractul individual de munca poate inceta de drept doar in cazurile prevazute expres de art. 56 Codul muncii . In situatia de fata concedierea salariatului se face in baza art. 61 Codul muncii , decizia de concediere, va fi emisa in maxim 30 de zile de la data constatarii cauzei de concediere. Preavizul respectand dispozitiile art. 75 alin. (1) din Codul muncii .

2.Este posibila revocarea deciziei de concediere deoarece, nici un text legal nu opreste revocarea unui asemenea act, iar pe de alta parte decizia de concediere nu este un act, prin esenta, irevocabil. Actul prin care se “anuleaza concedierea” trebuie sa imbrace forma unei decizii.

3.Angajatorul este singurul care poate sa decida ce rezultate doreste sa obtina si care sunt obiectivele pe care salariatii trebuie sa le realizeze pentru atingerea acestor rezultate. Salariatul trebuie sa respecte sau macar sa incerce sa atinga aceste obiective, salariatul neputand insa sa cenzureze in nici un fel dreptul de a stabili obiective de performanta al angajatorului, drept conferit de art. 40 lit. f) Codul muncii .


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]