Regulamentul de ordine interioara pentru o cafenea. De ce este important?

Regulamentul de ordine interioara pentru o cafeneaRegulament Intern pentru HoReCabacsisul si regulamentul intern
Regulamentul de ordine interioara pentru o cafenea. De ce este important?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulamentul Intern este, probabil, singurul act din intreaga legislatie a muncii care va avantajeaza pe dvs., angajatorul. Va reamintim ca Regulamentul Intern este actul prin care se stabilesc o serie de reguli, in principal disciplinare, aplicabile la locul de munca. Este actul prin care puteti spune clar ce vreti de la angajatii dvs. si sa aveti totodata garantia ca acestia vor respecta dorintele dvs., conform art.39 alin.2) lit.c) din Codul muncii:
 
“Salariatului ii revine obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca.”
 
In lucrarea pe stick Top 3 modele editabile de Regulament Intern pentru HoReCa gasiti modele de regulament intern adaptate profilului firmei dvs.! Gata redactate, editabile si care va apara foarte eficient interesele, detalii AICI >>>
 
Atentie!
 
Hotararea Guvernului nr. 970/2023 intra in vigoare la data de 17 aprilie 2024, data de la care angajatorii, indiferent de numarul de salariati, au obligatia sa aiba reglementata o Procedura interna sau un Ghid privind prevenirea si combaterea hartuirii pe criteriul de sex, precum si a hartuirii morale la locul de munca.
 
In scurt timp, angajatorul are obligatia de a lua orice masuri necesare in scopul prevenirii si combaterii actelor de hartuire morala la locul de munca, inclusiv prin prevederea, in regulamentul intern al unitatii, de sanctiuni disciplinare pentru angajatii care savarsesc acte sau fapte de hartuire morala la locul de munca. Neindeplinirea acestei obligatii constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 30.000 lei la 50.000 lei, mai multe AICI.
 
Regulamentul Intern este un act  unilateral al dvs., al angajatorului. Nu trebuie sa-l negociati cu nimeni, nici cu sindicatul, nici cu salariatii. Puteti trece in el ce vreti: reguli de conduita, diverse elemente organizatorice, proceduri interne sau dispozitii detaliate privind actiuni precum concedierea, suspendarea CIM, timpul de munca, plata salariilor, concediile.
 
Dvs. decideti. E-adevarat, va consultati cu salariatii sau cu sindicatul, dar dvs. decideti ce reguli impuneti, fara insa ca aceste reguli sa afecteze drepturile salariatilor prevazute in Codul muncii sau in contractul colectiv de munca. 
 

Regulamentul Intern si sectorul HoReCa

 
Regulamentul Intern este aliatul dvs. in rezolvarea abaterilor disciplinare! Codul muncii nu precizeaza concret, punctual, ce fapte constituie abateri disciplinare si acest lucru va creeaza mari dificultati. Totusi, la art.252, Codul muncii va obliga ca, atunci cand emiteti decizia de sanctionare, aceasta sa cuprinda “precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat.”
 

Sunteti manager din sectorul HoReCa?

 
Puteti prezenta pe loc inspectorilor ITM Regulamentul Intern al firmei, adaptat specificului activitatii dvs.? Intrebarea este vitala, deoarece, in caz ca sunteti surprins nepregatit, riscati o amenda de pana la 10.000 de lei!
 
E-adevarat, legislatia in vigoare nu prevede explicit sanctiuni pentru lipsa Regulamentului Intern. Dar inspectorii ITM veniti in control cer intotdeauna sa vada acest document si, daca el nu exista, dispun intocmirea lui de urgenta. 
 
Iar neindeplinirea masurilor dispuse de ITM se sanctioneaza cu amenda intre 3.000 si 10.000 de lei, detalii AICI >>>
 

Regulamentul de ordine interioara pentru un restaurant/cafenea

 
In ceea ce priveste restaurantele, va reamintim ca regulamentul de ordine interioara pentru un restaurant trebuie sa contina:
 
  1. Reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii (pentru activitatea cu codul CAEN Restaurante )
  2. Reguli generale de ordine interioara pentru prevenirea si stingerea incendiilor
  3. Contractul individual de munca: incheiere, executare, suspendare si incetare
  4. Drepturile si obligatiile angajatorului si salariatilor, detalii AICI >>>
  5. Timpul de lucru, repaus, concedii si salarizare
  6. Criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor
  7. Reguli referitoare la disciplina muncii, procedura disciplinara, abaterile disciplinare, cercetarea disciplinara si sanctiunile aplicabile
 

Bacsisul si regulamentul intern
 

 
Potrivit art. 23 alin. (8) din Legea nr. 376/2022, sumele provenite din incasarea bacsisului se inregistreaza in contabilitatea operatorilor economici pe seama conturilor de datorii folosind un analitic distinct si se distribuie integral salariatilor, pe baza unei evidente nominale a acestora. Operatorii economici stabilesc, printr-un regulament intern, procedura si modalitatea de distribuire catre salariati a sumelor provenite din incasarea bacsisului.
 
Regulamentele interne au fost actualizate cu procedura si modalitatea de distribuire catre salariati a sumelor provenite din incasarea bacsisului, tratamentul fiscal al bacsisului precum si procedura privind avertizorul de integritate, detalii in lucrarea pe stick Top 3 modele editabile de Regulament Intern pentru HoReCa, comanda ACUM >>>
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Regulamentul de ordine interioara pentru o cafeneaRegulament Intern pentru HoReCabacsisul si regulamentul intern

Data aparitiei: 12 Martie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Regulamentul de ordine interioara pentru o cafenea. De ce este important? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]