Banii pentru formarea profesionala trebuie acordati angajatorului. Declaratii Ministrul Muncii

formare profesionala 2020violeta alexandru formare profesionalacursuri de calificare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a precizat ca fondurile publice folosite pentru calificarea profesionala a salariatilor trebuie acordate angajatorului. Angajatorul este cel care, in opinia ministrului, ar trebui sa gestioneze banii acestia in functie de noile abilitati pe care le solicita angajatilor dupa pandemie.
 
"Am discutat cu domnul premier propunerea si a fost nu total de acord, dar eram in mod evident pe aceeasi linie de a vedea lucrurile: fondurile pentru formarea profesionala trebuie acordate angajatorului. El trebuie sa fie cel care gestioneaza un anumit buget pentru formarea angajatilor, a celor carora le-a cerut alte responsabilitati inainte de pandemie si carora acum le cere eventual sa isi adapteze aceste responsabilitati la noile cerinte. Nu este nimeni mai bine pozitionat ca angajatorul sa stie ce are nevoie sa pregateasca, cand, cum si pentru cine din firma pe care o conduce", a afirmat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres, in cadrul unei emisiuni TV.
 
Argumentul ministrului consta in faptul ca angajatorii sunt cei care stiu mai bine decat autoritatile care sunt abilitatile necesare din partea salariatilor. 
 
"Prin urmare, in loc sa stie statul ce-ti trebuie tie sa instruiesti si sa-ti ofere statul pe cine considera ca formator, vrem ca aceste resurse pentru formarea profesionala, pentru recalificare, sa fie gestionate de angajator, cei care stiu cel mai bine ce au nevoie", a explicat ministrul Violeta Alexandru.
 
Totodata, conform aceleiasi surse, ministrul Muncii a precizat ca in acele activitati profesionale care permit, cursurile de calificare trebuie sa se desfasoare online.
 
"Acum o luna, pentru ca am fost foarte atenta la schimbarile de pe piata muncii, am facut o modificare in Guvern, dublata de un ordin de ministru, pentru a se folosi cursurile online in formarea profesionala. A venit momentul sa ne modernizam si pe acest palier. Sigur, sunt anumite meserii care au nevoie de componenta de practica - nu poti sa fii zugrav, nu poti sa faci simulare online si sa-si dovedesti abilitatile. Dar acolo unde se poate, acolo unde este vorba de competente digitale, de ce nu? Acolo unde este vorba de abilitati de gestionare a aspectelor de contabilitate, acolo unde poti sa lucrezi online - spun doar ca Romania trebui sa se adapteze vremurilor si am in vedere niste schimbari", a explicat Violeta Alexandru.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formare profesionala 2020violeta alexandru formare profesionalacursuri de calificare

Data aparitiei: 02 Iulie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Banii pentru formarea profesionala trebuie acordati angajatorului. Declaratii Ministrul Muncii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]