Un studiu in ceea ce priveste metodele aplicate de firme pentru a-si pastra angajatii arata ca sistemul de recompense nu este principala tehnica aplicata de acestia, asa cum era de asteptat. In schimb, cele mai multe societati autohtone par sa isi motiveze angajatii printr-un mediu de lucru placut sau prin recunoasterea oficiala a meritelor.
Doar o treime dintre companiile supuse studiului apeleaza la recompense pentru a-si pastra angajatii, cele mai multe companii apeland la alte metode de motivare si de fidelizare a salariatilor.
Studiul arata astfel ca un procent de 70% revine firmelor care asigura angajatilor conditii optime de lucru in incercarea de a-i face sa ramana la acelasi loc de munca. Tot peste jumatate din companii, circa 60%, apeleaza la recunoasterea oficiala a meritelor atunci cand vine vorba de strategiile de mentinere a salariatilor in cadrul companiei.
Pe ultimul loc se situeaza chiar metoda care parea sa fie cea mai raspandita. Statisticile infirma insa aceste estimari si arata ca doar o treime dintre companii isi recompenseaza salariatii pentru a-i pastra cat mai mult timp.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
54% dintre companii ofera angajatilor programe de dezvoltare profesionala, iar alte firme aleg ca metode de motivare fie promovarile, fie programul flexibil sau posibilitatea de a lucra de acasa. In ultimele trei luni, potrivit aceluiasi studiu, 30% dintre firme si-au pastrat intact numarul de angajati si doar 48% dintre companii au facut angajari.