Romania, doua avize motivate din partea CE in ce priveste libera circulatie si detasarea lucratorilor

Mara Dobrin
Mara Dobrin
17 Februarie 2017
17 Februarie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
detasare lucratori strainiconditii munca muncitori strainiDirectiva 2014/54/UE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Recent, Romania a primit alaturi de Austria, Cipru, Cehia, Estonia, Lituania, Luxemburg si Portugalia, un aviz motivat din partea Comisiei Europene privind neindeplinirea obligatiei de transpunere completa in legislatia nationala a normelor privind dreptul cetatenilor UE de a lucra intr-un alt stat membru (Directiva 2014/54/UE).

Romania este si parte din grupul statelor membre, impreuna cu Cehia, Cipru, Croatia, Luxemburg, Portugalia, Slovenia, Spania si Suedia, care au primit un aviz motivat in ceea ce priveste notificarea transpunerii complete in legislatia nationala a Directivei 2014/67/UE, de stabilire a masurilor si mecanismelor de control necesare pentru implementarea, punerea in aplicare si mai buna si uniforma executare a detasarii lucratorilor.


UE doreste ca strainii care isi cauta un loc de munca sa aiba mai usor dreptul la libera circulatie


Obiectivul Directivei 2014/54/UE este de a permite persoanelor care lucreaza sau care isi cauta un loc de munca in alta tara din UE sa isi exercite mai usor dreptul la libera circulatie, garantat de legislatia UE. Ea prevede masuri pentru a sprijini si proteja cetatenii mobili ai Uniunii, pentru a asigura un acces mai bun la informatiile privind drepturile la libera circulatie, pentru a combate discriminarea pe motive de nationalitate in ceea ce priveste accesul la locurile de munca, remunerarea si alte conditii de munca, precum si pentru a depasi obstacolele nejustificate din calea liberei circulatii.

Statele membre aveau obligatia de a transpune aceasta directiva si de a comunica masurile nationale de transpunere Comisiei pana la 21 mai 2016. Ca urmare a scrisorilor de punere in intarziere trimise in septembrie 2016, Comisia Europeana a hotarat sa trimita avize motivate celor 8 state membre sus-mentionate. Daca autoritatile din aceste state membre nu iau masuri in termen de doua luni, cazul poate fi inaintat Curtii de Justitie a UE.

In legatura cu Directiva 2014/67/UE, actele cu putere de lege si cele administrative ale statelor membre, necesare pentru a se conforma acesteia, trebuiau sa intre in vigoare pana la 18 iunie 2016, iar Comisia trebuia informata imediat in acest sens. Avand in vedere ca autoritatile nationale inca nu au notificat adoptarea masurilor necesare, Comisia a hotarat sa trimita acestor state avize motivate.

IMPORTANT! Daca autoritatile nationale nu iau masuri in termen de doua luni, cazul poate fi inaintat Curtii de Justitie a UE.


Sursa: Comisia Europeana

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]