Mai putini someri la finele anului trecut. Ce categorie de varsta intampina dificultati

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
31 Ianuarie 2020
31 Ianuarie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
rata somajuluisomeri 2020consilier reorientare profesionala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a transmis saptamana aceasta cele mai noi date privind rata somajului care a inregistrat la nivel national un procent de 2,97%, la sfarsitul lui decembrie 2019, in scadere usoara cu 0,01 puncte procentuale raportat la cea consemnata in luna anterioara, si cu 0,34 pp mai mica decat cea din decembrie 2018.
 
Numarul total de someri inregistrati la finele lui decembrie, de 257.865, a scazut cu 1.523 de persoane fata de cel de la finele lunii anterioare, transmite Agerpres citand comunicatul amintit.
 
De asemenea, conform sondajului, se arata ca din totalul somerilor inregistrati, 58.336 au fost someri indemnizati si 199.529 neindemnizati. Numarul somerilor indemnizati a crescut cu 4.172 persoane, iar numarul somerilor neindemnizati a scazut cu 5.695 persoane fata de luna precedenta.
 
In plus, tinand cont de mediile de rezidenta, numarul somerilor la finele lunii decembrie se prezinta astfel: 78.907 someri provin din mediul urban si 178.958 someri provin din mediul rural.
 
In ce priveste categoriile de varsta, se pare ca cei care se confrunta cel mai mult cu somajul si probleme aferente pe care le ridica somajul (inclusiv dificultati la reangajare) au varste cuprinse intre 40 si 49 de ani (70.526), urmati de cei din grupa de varsta peste 55 de ani (49.618), la polul opus aflandu-se persoanele intre 25 - 29 de ani (12.954). O abordare utila pentru remedierea unor astfel de obstacole in procesul de reangajare il reprezinta fie obtinerea de certificate noi si diplome in domeniul in care s-a acumulat experienta anterioara in munca, fie reorientarea profesionala si sprijinul unui consilier de reorientare profesionala. 
 
Referitor la structura somajului dupa nivelul de instruire, somerii fara studii si cei cu nivel de instruire primar au o pondere insemnata in totalul somerilor inregistrati in evidentele ANOFM (28%). somerii cu nivel de instruire gimnazial reprezinta 29,40% din totalul somerilor inregistrati, iar cei cu studii universitare 5,29 %.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]