Candidatii s-au obisnuit in ultima vreme sa parcurga aceeasi lista de intrebari in cadrul interviurilor. Vin deja pregatiti cu raspunsuri astfel incat angajatorul a fost nevoit sa isi diversifice metodele de evaluare a potentialului angajat. Astfel, unii angajatori recurg la tactici care ii pun adesea in incurcatura chiar si pe cei mai pregatiti candidati.
Astfel, in spatele unor intrebari se ascunde adesea o tactica prin care angajatorul afla exact informatiile pe care le doreste, chiar daca uneori candidatul va avea impresia ca ii furnizeaza doar ceea ce crede ca si-ar dori angajatorul sa auda. O astfel de tehnica organizeaza insa in mod riguros punctele pe care angajatorul doreste sa le atinga.
Tocmai pentru ca cei mai multi dintre cei care aplica pentru un post vin cu un set de raspunsuri deja pregatite de acasa, angajatorii si-au dat seama ca tiparul standard de intrebari nu mai functioneaza la fel de eficient. Prin urmare, acestia au inceput sa solicite candidatilor diverse exemple atunci cand acestia isi enumera, de exemplu, trasaturile definitorii sau incearca sa explice de ce ar fi cei mai potriviti pentru jobul respectiv.
Astfel, daca unii candidati sunt pusi in incurcatura de cerinta neasteptata, exista si aplicanti care se descurca si atunci cand sunt luati prin surprindere si dau dovada de creativitate si adaptare la nou, caracteristici pe care si le doreste orice angajator din partea unui viitor angajat.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Portal Codul Muncii
Legis Plus Legislatia Muncii
Exemplele pe care le asteapta angajatorii in astfel de situatii ar trebui sa demonstreze ca deciziile luate de candidati sau modul in care au actionat in situatiile ilustrate au dus la performanta si au imbunatatit desfasurarea lucrurilor din situatia respectiva.