5 intrebari-capcana si raspunsurile exceptionale la interviul de angajare!

intrebari interviu de angajareinterviu de angajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Ca orice examen din viata, interviul de angajare poate fi de o dificultate mai mare decat ne-am astepta. Accesul la pozitia dorita se poate dovedi cu adevarat imposibil pentru cei care nu sunt capabili sa ofere raspunsuri optime pentru intrebarile-capcana pe care intervievatorii le vor adresa mai mult ca sigur.

Iata doar 5 exemple de raspunsuri exceptionale pe care le putem oferi cu ocazia interviului de angajare, conform Manager.ro, extrase din "301 Smart Answers to Tough Interview Questions", scrisa de Vicky Oliver delimiteaza cateva sfaturi care sa te ajute sa oferi cele mai bune raspunsuri la cele mai dificile intrebari:


Intrebarea intervievatorului: Potrivit CV-ului tau, ai urmat un stagiu de pregatire la o mica firma bancara. Ai cerut si un job full-time? Ce s-a intamplat?
 
Raspuns bun: Da, am fost stagiar si am crezut ca voi ramane acolo, dupa absolvire. Totusi, firma a facut disponibilizari si lucrurile s-au deteriorat. Tot raul spre bine, as putea zice!
 
Intrebare la interviul de angare: Am dori sa avem mai multe femei in companie, dar clientii nostri sunt din (tara X) si credem ca ar trebui sa angajam un barbat pe functia aceasta...
 
Raspuns potential: Cum adica? Cred ca sunt mai calificata decat oricine, fie barbat sau femeie. Cariera de diplomat a tatalui meu a presupus calatorii peste hotare pentru toata familia. As avea nevoie de un training mult mai scurt decat oricare american care a crescut aici si nu a vizitat niciodata o tara straina.
 
Intrebare: Cum arata locul tau de munca ideal?
 
Raspuns: Acesta este locul meu de munca ideal si tocmai de aceea am apelat la dumneavoastra. As vrea sa contribui la dezvoltarea companiei.
 
Intrebare: De ce ai stat atat de mult timp in somaj si de ce vrei sa te angajezi?
 
Raspuns: A trebuit sa stau cu copiii. Din fericire, am avut o mica afacere de consiliere a unor clienti din diverse companii.

Intrebare: Care sunt cele mai mari riscuri pe care ti le-ai asumat in anii recenti? Pe care le-ai trecut cu bine? Unde ai esuat?
 
Raspuns potential: Am lucrat la o mare firma de PR, unde viata era plictisitoare, dar confortabila. La un moment dat, am simtit ca nu mai invat nimic nou si m-am simtit plictisit. M-am alaturat unei firme mai mici, care activa de cinci ani pe piata. A fost o greseala fatala. Managerii nu stiau sa conduca nimic, nu aveau contacte in presa. Mi-am facut propriile contacte si am devenit singura persoana "cunoscuta" din acel loc. Promisiunile fata de clienti nu erau insa respectate si totul s-a soldat cu un fiasco.
 
Dupa sase luni, am sunat la o agentie de PR mai mare si "am cersit" vechiul meu job. Din fericire, seful nu ma inlocuise. M-au mustrat pentru lipsa mea de loialitate, dar m-au primit inapoi. Am lucrat acolo, dar m-am plictisit... si de aceea sunt astazi aici, in fata dumneavoastra.

sursa: Manager.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
intrebari interviu de angajareinterviu de angajare

Data aparitiei: 28 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

5 intrebari-capcana si raspunsurile exceptionale la interviul de angajare! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]