6 reguli de aur ca sa fii mai productiv anul acesta

cariera de successucces in carieracariere stralucitemaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Avem sute si mii de reguli de aur pentru absolut orice iti doresti. Dar ce iti doresti mai mult decat sa fii mai productiv?

In mod concret, dorinta de a ne creste productivitatea ramane ceva la fel de natural precum dorinta de a progresa. Si asta si este, daca stam sa privim mai atent. Sa vrei sa iti sporesti productivitatea inseamna, in linii mari, sa:

- sa vrei sa faci mai mult cu mai putine resurse de timp si energie
- sa vrei sa fii un angajat cu adevarat valoros pentru firma pe care o reprezinti
- sa vrei ca fiecare zi sa treaca in mod semnificativ
- sa reusesti sa iti depasesti limitele, calitatea muncii, calitatea rezultelor obtinute.
- sa iti confirmi tie insuti ca esti o versiune mai buna a propriei tale persoane, cu fiecare zi

In linii mari, aici se reduce dorinta deja obsesiva de a-ti spori productivitatea.

In mod evident, o cauza clara a acestei obsesii total legitime de crestere a productivitatii este si viteza cu care economia se desfasoara. Nu ne mai permitem sa ne raportam la cerintele angajatilor de acum 10 ani. Cerintele si necesitatile s-au modificat iar cei mai buni angajati s-au adaptat in timp la ceea ce face acum motorul sa functioneze.

Care sunt regulile de aur de care sa tii cont pentru ca anul acesta sa fie unul in care productivitatea sa fie la nivel maxim? Iata doar 6, poate si cele mai importante:

1. Pune ordine in prioritati. Productivitatea se poate oferi atunci cand ceea ce faci are o semnificatie. Pune ordine in prioritati si executa acele sarcini care aduc valoare firmei, postului pe care il ocupi si profesiei tale, inainte de toate.

2. Refuza fara mila sarcini care nu aduc un plus de valoare carierei tale. Nu poti oferi productivitate cand ceea ce faci nu te ajuta sa iti cresti valoarea ca angajati. Sa reformulez, va rog... Este cumplit prostesc sa "sapi" in directia gresita si apoi sa te plangi ca nu ai gasit ce cautai.

Aici se potriveste o povestioara exceptionala. Se facea ca era iarna, un frig cumplit si doi oameni care se intalnesc intamplator. Nu se cunosc. Unul sapa de zor langa un stalp care lumineaza o intindere enorma de zapada.

- Ce ai pierdut?
- Am pierdut cheile masinii.
- Aici, asa departe?
- Nu! Le-am pierdut langa drum, aratand la cativa zeci de metri distanta.
- Si de ce sapi aici?
- Aici este lumina.


Nu sapati unde este lumina. Sapati unde ati scapat cheile. Acolo sunt cele mai mari sanse sa le gasiti.

3. Lucreaza cu instrumentele si tehnologiile potrivite pentru ca ele dicteaza ritmul de mers. Una este sa incerci sa strabati Romania cu un SUV si alta este sa ai o caruta. Oricat de bine arata caruta, oricat de draga ti-ar fi, oricat de mult te-ai obisnuit cu ea, daca ai sansa sa renunti la ea, fa-o. Rezultatele vor fi altele.

4. Iesi din rutina si testeaza noi moduri in care te achiti de sarcinile tale. Nu te lasa captiv in acelasi mod in care iti faci treaba pentru ca acolo unde exista rutina nu exista productivitate. Sunt doua concepte care se auto-anuleaza. Vei fi productiv in momentul in care faci lucruri semnificative in mod eficient. Rutina nu este munca semnificativa.

5. Elimina aspectele care iti distrag atentia: colegi sociabili, muzica vecinilor, Facebook, Pinterest, emailuri care explodeaza daca nu sunt citite cand intra in inbox, aplicatii sacaitoare pe telefon. Inchide-te in birou si bifeaza acele sarcini care iti vor face ziua de munca in mod real semnificativa.

6. Jurnalul de munca. Personal, recomand jurnalul de munca pentru orice profesionist, din orice domeniu ar veni. Este jurnalul pe care il deschizi o singura data, la final de zi. Poti scrie in el cele mai importante lucruri pe care le-ai facut astazi, pe care le-ai invatat, cele mai importante aspecte care ti-au decis mersul profesiei.

Nu uitati! Profesiile cresc in mod continuu, cu pasi mici, uneori deosebit de mici. Fiecare pas conteaza, fiecare decizie te poate aduce mai aproape sau mai departe de obiectivul tau.

Sa avem grija la pasii pe care ii facem zilnic. Cumulati, ne decid viitorul.

Sa avem succes, curaj profesional si cariere stralucite!

Maria Nicutar


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cariera de successucces in carieracariere stralucitemaria nicutar

Data aparitiei: 05 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

6 reguli de aur ca sa fii mai productiv anul acesta Nota: 3.36 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]