Ce ii motiveaza pe tinerii angajati?

card de masacard tichete de masacard bonuri de masa
Ce ii motiveaza pe tinerii angajati?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Motivarea angajatilor la locul de munca este o actiune din ce in ce mai necesara, astfel incat companiile sa isi pastreze personalul productiv pentru o perioada cat mai lunga de timp. Fluctuatia de personal si recrutarea continua implica o serie de costuri semnificative, care pot fi usor evitate, incurajand angajatii sa ramana in companie prin acordarea unor pachete de beneficii.


Conform unor studii recente, tinerii angajati se arata dispusi sa ramana intr-o companie pe termen lung, daca acest lucru ii ajuta sa-si construiasca o cariera de succes. Desi salariul este un factor extrem de relevant, acestia acorda o mare atentie si altor beneficii pentru a ramane fideli unei anumite firme.

Posibilitatile de promovare si oportunitatea unei cariere

O cercetare iSense Solutions a constatat faptul ca, atunci cand sunt in cautarea unui loc de munca, 75% dintre tineri acorda atentie posibilitatilor de promovare din cadrul companiei. Astfel, este clar ca atunci cand unui tanar angajat i se ofera nu doar un pachet salarial atractiv, ci si posibilitati reale de promovare, acesta va fi motivat sa ramana, investind resurse in perfectionarea activitatii sale.


Din acest punct de vedere, managerii trebuie sa construiasca un plan bine pus la punct, prezentand angajatilor, inca de la inceput, oportunitatile de a avansa in ierarhie si de a obtine recunoastere suplimentara din partea superiorilor.


Pachete de beneficii extrasalariale

Fie ca este vorba despre cardul pentru bonuri de masa, asigurarile medicale sau programul flexibil de munca, angajatii valorizeaza astfel de initiative din partea companiei, privindu-le drept o dovada a interesului acesteia fata de bunastarea personalului.


Daca este vorba despre angajati fara experienta, al caror salariu va fi unul mai mic, tichetele de masa pe card vor reprezenta un real beneficiu, pe de-o parte, datorita acumularii unui venit suplimentar care poate fi utilizat pentru a-si achizitiona alimente si, pe de alta parte, datorita simplitatii in utilizare; vor putea efectua plati rapide utilizand tehnologia contactless, iar valoarea cheltuita nu este conditionata de valoarea nominala a unui tichet, ca in cazul bonurilor clasice.


Asigurarea medicala incurajeaza tinerii sa acorde atentia necesara sanatatii lor si reprezinta un beneficiu nu doar pentru angajat, ci si pentru companie, caci un angajat sanatos este un angajat energic, optimist si care poate sa inregistreze reale progrese. 


Flexibilitatea este un alt aspect care motiveaza tinerii. Studiul Insights PulseZ a concluzionat ca 53% dintre tinerii participanti isi doresc sa lucreze atat de acasa, cat si de la birou. De asemenea, aceeasi cercetare a aratat ca, din perspectiva tinerilor, programul nu ar trebui sa se masoare in ore pe zi, ci in ore pe saptamana. In acest fel, angajatii pot alege sa lucreze atunci cand se simt inspirati si motivati. Chiar daca nu toate companiile au posibilitatea de a implementa astfel de schimbari in momentul de fata, acestea ar putea oferi flexibilitate in ceea ce priveste orele de incepere si de finalizare a programului zilnic de munca.

Incurajarea dorintei de libertate

De remarcat este faptul ca noua generatie pune un mare accent pe libertate, pe flexibilitate ?i pe initiativa. Pentru tineri, misiunea unei companii nu mai este doar un slogan frumos formulat. Acestia doresc sa transforme misiunea intr-un lucru real, la care sa isi poata aduce contributia. Studiul citat mai sus amintea ca pentru 1 din 3 tineri este important sa reuseasca sa contribuie activ si sa-si lase amprenta intr-o companie.


Acest lucru se poate transpune prin mici proiecte incredintate tinerilor angajati, intalniri cu managerii companiei in cadrul carora sa isi poata prezenta ideile sau sa isi spuna parerea si alte activitati prin care acestia sa simta ca reusesc sa contribuie activ la viata organizatiei.


A investi in tinerii angajati poate reprezenta o actiune extrem de benefica pe termen lung. Aceasta investitie nu se leaga strict de lucruri materiale ?i poate fi un consumator de timp. Pe de alta parte, insa, prin astfel de actiuni, firmele pot reduce costuri uriase provocate de fluctuatia de personal.


Fie ca este vorba despre mici atentii pe care compania le acorda, despre pachete de beneficii sau despre oportunitatea de a promova personal din interiorul firmei, aceste actiuni sunt privite drept initiative extrem de importante de catre tineri atunci cand isi aleg un loc de munca.


Sursa foto: Shutterstock

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
card de masacard tichete de masacard bonuri de masa

Data aparitiei: 01 Februarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce ii motiveaza pe tinerii angajati? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Ce ii motiveaza pe tinerii angajati?

Mai multe articole despre card bonuri de masa
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]