Redau in continuare doar 5 reguli esentiale din sutele de reguli de care ar trebui sa tinem cont pentru o viata profesionala de succes, corect directionata:
Nu fura. Nu iti fura angajatorul stand degeaba sau oferind mai putin decat ai putea. Nu iti fura caciula irosindu-ti timpul si energia cu sarcini care nu te ajuta sa cresti.
Nu fura ideile colegilor si nu iti asuma rezultate care nu iti apartin de drept.
Nu te lacomi la bani. De cele mai multe ori, banii vin la pachet cu responsabilitati foarte mari, uneori greu de suportat si care iti pot distrage atentia de la progresul tau profesional. Nu mai punem la socoteala faptul ca un salariu foarte mare iti poate creste nivelul de dependenta fata de actualul loc de munca. Cu cat gradul de dependenta este mai mare, cu atat cel de libertate profesionala poate sa scada. Evident, nu intotdeauna, insa un salariu foarte mare te poate face sa iei decizii diferite fata de cele pe care le-ai lua in mod obisnuit.
Nu crede tot ce auzi. Colegul tau care nu munceste nici pe sfert cat tine are salariul mai mare decat tine? Competitorul principal al companiei in care lucrezi cauta angajati ca tine? La concurenta curge cu lapte si miere? Seful nu te place?
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Nu asculta prea multe. Nu asculta barfe si zvonuri.
Nu lasa pe nimeni sa ia decizii in numele tau. Tu esti singurul care va “trage” tot. Tu vei avea de reparat greselile pe care le comiti. Nu lasa in mainile nimanui responsabilitatile de care tu trebuie sa te achiti.
Nu iti pune fericirea in mainile oamenilor in care nu ai incredere deplina. Nu te lasa pe mainile oamenilor de la care nu astepti tratament corect. Nu lasa pe altii sa iti schimbe directia de mers daca nu esti 100% sigur ca stiu ce fac si ca vor actiona in avantajul tau.
Vad prea multi profesionisti care au stagnat mult in carierele lor din simplul fapt ca nu au mentori sau pentru ca se lasa directionati profesional de superiori total dezinteresati de succesul lor.
Evident, vom intalni si superiori care nu se simt responsabili pentru succesul profesional al subalternilor lor. Insa cei cu adevarat inzestrati cu abilitati de leadership stiu ca sunt in mare parte responsabili de cat de bine si frumos evolueaza oamenii pe care ii au sub aripa.
Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!