Peste 50 la suta dintre computerele salariatilor sunt monitorizate de sefi

14 Octombrie 2013
14 Octombrie 2013
Contract de Muncamonitorizare computereretele de socializareangajatitimpul de muncaore de lucru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai mult de jumatate dintre companiile din Romania aleg sa monitorizeze modul in care salariatii isi folosesc computerele in timpul programului de munca.

Astfel, cu precadere in sistemul privat, computerele salariatilor sunt monitorizate de catre angajator, un studiu citat de Incont.ro aratand ca peste 50% dintre companiile din Romania folosesc sisteme de monitorizare a salariatilor, cu acordul acestora.

In concret, aceasta monitorizare se face cu ajutorul unor softuri care transmit managerilor sau sefilor date exacte privind timpul petrecut fie pe retelele de socializare, fie pe alte site-uri care nu au legatura cu munca de zi cu zi.

Media de productivitate a unui cetatean european, calculata in funcie de numarul de ore de munca dintr-o saptamana este mult mai mare decat productivitatea romanilor, aceasta fiind de doar 49%, pentru o saptamana de lucru cu 41 de ore in total. Chiar daca suntem lideri la numarul de ore petrecute la munca, stam mai rau la capitolul productivitate.

Considerand ca o solutie la cresterea productivitatii ar fi aceasta monitorizare a computerelor, peste jumatate dintre companiile din Romania apeleaza la astfel de softuri. Lipsa de interes, aminteste Incont.ro, ar fi una dintre cauzele principale care ii face pe salariati sa isi petreaca astfel o parte din timpul de lucru.

Monitorizarile efectuate de companii ar trebui anuntate salariatilor, corespondenta personala ramand insa un segment pe care angajatorul nu are voie sa il monitorizeze.


NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]