Cei care lucreaza in agricultura sau au de gand sa patrunda in acest domeniu vor avea parte de vesti bune, in curand, in contextul in care salariul minim brut ar putea ajunge la 3.000 lei.
Aceasta initiativa este sustinuta de partidul PSD, iar de aceasta marire salariala ar beneficia cei din sectorul agricol, piscicol dar si din industria alimentara, a declarat Adrian Chesnoiu, deputat PSD si presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.
Asadar, social democratii vor inainta un proiect de lege in acest sens, pentru ca cei din agricultura sa aiba un sistem de
salarizare similar cu cel din constructii. In acest mod, angajatii din agricultura vor beneficia de mai multe facilitati fiscale, conform proiectului pregatit de PSD.
„In urma dezbaterilor pe care le-am initiat acum doua luni, am convenit sa depunem un proiect de lege care sa garanteze salariul minim brut in plata pentru sectorul agricol, sectorul piscicol si industria alimentara la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilitatilor fiscale, asa cum e cazul celor din constructii, adica zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS si eliminarea impozitului pe CASS”, a mai adaugat Adrian Chesnoiu, deputat PSD, potrivit Mediafax.
Conform deputatului, este singura maniera prin care putem pastra in Romania forta de munca inca ramasa aici, evitand criza alimentara care ar putea surveni.
Asa ca ramane de vazut cum va decurge acest proiect de lege, care se doreste a fi dezbatut de urgenta, conform deputatului PSD.
S-au produs schimbari legislative majore in domeniul SALARIZARII!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<