Propunerile CNS Cartel Alfa. Impactul noii legislatii a muncii este unul negativ

10 Octombrie 2013
10 Octombrie 2013
Salarizarecartel alfanegocierea colectivasalariiajutoare sociale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Saptamana aceasta, CNS "Cartel Alfa" a adresat marti o scrisoare catre Parlamentul Romaniei in care cere sprijinul pentru modificarea legislatiei muncii, acuzand faptul ca impactul noii legislatii a muncii asupra drepturilor lucratorilor si parteneriatului social, la doi ani si jumatate de la intrarea in vigoare, este negativ. Principalele argumente se refera la deteriorarea relatiilor de munca, blocarea negocierii colective si precarizarea locurilor de munca.

Confederatia sindicala mentioneaza in scrisoare ca, in prezent, mai putin de 30% din salariati beneficiaza de protectia unui contract colectiv de munca, in conditiile in care, la inceputul anului 2011, salariatii erau acoperiti de cel putin un contract colectiv de munca (national, de ramura sau de unitate).

"Aceasta lipsa de protectie prin mecanismele negocierii colective, ca si anumite clauze introduse in Codul muncii (extinderea perioadei de proba la 9 luni, stabilirea performantei angajatului prin vointa unilaterala a angajatorului, s.a.) se traduce in abuzuri fata de lucratori, scaderea veniturilor si saracie, conditii de munca nesigure si periculoase, norme de munca exagerate, un mediu de lucru tensionat si stresant", se subliniaza in document.

Sindicalistii sustin ca schimbarile din legislatia muncii "au adus dezavantaje lucratorilor, fara sa aduca in schimb niciun avantaj economiei sau statului.

Dovada: somajul, numarul enorm de migranti, evaziunea fiscala pe piata muncii care a atins cote alarmante, numarul enorm de salariati care, datorita salariilor de mizerie sunt dependenti de mila statutului prin ajutoare sociale, spirala pierderii locurilor de munca, suprataxarea micului contribuabil, toate sunt la cote fara precedent."

In aceste conditii, CNS Cartel Alfa cere parlamentarilor sa contribuie la schimbarea acestei situatii, prin alaturarea la demersul "de modificare a legislatiei muncii actuale, impreuna cu partenerii sociali, astfel incat drepturile fundamentale ale lucratorilor sa fie respectate si in Romania."


Sursa: costelgilca.ro
NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]