Toate bune si frumoase. Toate bune si prea frumoase ca sa fie si adevarate. In multe cazuri, doar norocul te poate tine departe de un job care e ideal numai pe hartie. Nu exista locul de munca ideal, o sa spuneti. Dar vor veni alti oameni care ne vor contrazice. Cu siguranta, exista locuri de munca oneste si corecte, iar acestea sunt doua caracteristici la care tin cei mai multi dintre noi.
Un studiu recent facut de firma Glassdoor, transmite Realitatea.net, arata insa ca peste 6 din 10 angajati sunt dezamagiti cand incep serviciul la un nou loc de munca. Aceasta dezamagire este adesea produsa de anunturi infrumusetate si de sarcini cosmetizate temeinic de catre recrutori.
In plus, interviul de angajare dezvaluie doar o parte din ceea ce va trebui sa faca in realitate viitorul angajat.
Aceeasi sursa aminteste ca cel mai des sunt indusi in eroare barbatii (circa 65% dintre noii salariati avand surpriza sa constate ca au de facut sarcini de lucru la care nu se asteptau), femeile fiind putin mai precaute (56%).
Diferentele care duc la dezamagirea salariatilor?
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Portal Codul Muncii
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
In primul rand, atmosfera de la job si starea psihica a angajatilor ii determina pe acestia sa isi domoleasca entuziasmul.
Responsabilitatile jobului reprezinta un alt factor care contribuie la dezamagirea salariatului proaspat venit in firma.
Volumul de munca pare sa ii deranjeze din nou pe cei care se asteptau la cu totul altceva, iar atitudinea sefului nu se numara printre promisiunile de la angajare.