Inainte de a merge la un interviu, orice candidat ar trebui sa tina cont de cateva amanunte de care poate depinde reusita sa in ceea ce priveste obtinerea locului de munca pentru care si-a depus initial CV-ul. Astfel, aceste aspecte se pot adauga cu succes la experienta si pregatirea candidatului care va trebui sa stie cum sa se diferentieze de concurenta.
Poate unul dintre cei mai importanti factori il reprezinta increderea candidatului in fortele proprii. Atata vreme cat acesta isi cunoaste calitatile si pregatirea, nu se va lasa intimidat de un angajator care va dori sa il puna la incercare. Se recomanda insa ca, indiferent de aptitudinile candidatului, laudele sa ramana in seama angajatorului. Astfel, au mai mult succes la interviu persoanele care lauda compania la care vor sa se angajaeze si nu cele care se lauda singure.
Siguranta de sine ar trebui sa il determine pe candidat sa renunte la orice tehnici disimulate prin care va incerca sa castige simpatia angajatorului. Un exemplu in acest sens il reprezinta zambetul fals pe care angajatorul il va depista inca de la inceput si care, in mod cert, nu va face o impresie buna.
Candidatul poate exersa interviul in fata oglinzii pentru a-si dovedi ca se va descurca in timpul interviului si ca va reusi sa evite cu succes pauzele stanjenitoare care s-ar putea ivi in momentul in care nu va sti sa raspuna la una din intrebari. Chiar daca poate parea greu de crezut, strangerea de mana are o importanta de luat in seama fie ca este vorba de un interviu sau de negocierile in afaceri. Un om care nu acorda importanta acestui salut poate fi considerat un om in care nu se poate avea incredere.
![Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau](https://www.rs.ro/dbimg/product/3233-ghidul-angajatu.png)
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
![Orele suplimentare si munca in zi de repaus](https://www.rs.ro/dbimg/product/2945-orele-supliment.jpg)
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
![Noua lege a pensiilor Ghid practic](https://www.rs.ro/dbimg/product/3026-noua-lege-a-pen.png)
Noua lege a pensiilor Ghid practic
In plus, atitudinea candidatului nu trebuie sa fie una agresiva, iar sinceritatea este pe primul loc, mai ales atunci cand angajatorul pune intrebari legate de anumite experiente profesionale mai putin reusite din trecut.