Peste 50 la suta dintre angajatii romani sunt stresati. In fond, rezistenta la stres este cerinta la angajare...

stres la locul de muncastresstress ssmsecuritatea muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Diferentele sunt majore, stim deja. Angajatii stresati din Germania primesc tratament gratuit. In tot acest timp, in Romania, rezistenta la stres este o cerinta la angajare pentru extrem de multe posturi.

Nu o spun eu. O spun studiile realizate de numeroase institutii, printre care si EU-OSHA, Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, o autoritate in domeniu.

Stresul la munca a devenit ceva habitual, total confundabil cu zgomotul de fond. Angajatii cauta in numeroase situatii sa se obisnuiasca rapid si eficient cu stresul provocat de instabilitatea mediului de afaceri, implicit cu efecte asupra sigurantei job-ului.

Nu stim sigur daca si luna viitoare vom avea acelasi loc de munca si acest lucru ii streseaza pe multi, din pacate. Gandul ca poate urma o pauza de venituri salariale si o noua perioada de interviuri de angajare poate starni aversiune si anxietate in randul angajatilor.

Pe de alta parte, un post nou poate reprezenta o oportunitate exceptionala de castigare de noi abilitati si competente, experiente profesionale valoroase si chiar un salariu mai mare.

In tot acest timp, in randul factorilor de stres pentru angajati se numara tot felul de alte aspecte, unele mai mult sau mai putin semnificative:

- multitasking nebunesc! Nu ne intelegeti gresit... Nu ne place rutina de nicio culoare, insa faptul ca te imparti in zece directii, nu te va ajuta sa termini niciun proiect cu succes, cu rezultate exceptionale remarcabile.  Responsabilitatea managerilor este sa se asigure ca se obtin rezultate bune chiar daca sunt mai reduse din punct de vedere CANTITATIV, pe modelul: Putin si bun e mai bine decat mult si prost.

- stiluri defectuoase de management. Nu mai este nevoie sa accentuam necesitatea unor manageri care sa conduca prin forta exemplului personal si fara utilizarea discriminarii, santajului, intimidarii, criticii negative, mobbing-ului samd. Responsabilitatea managerilor este sa se asigure ca aplica regula: "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face." Cu toate ca ar putea parea prea facil, nu este! Este o regula de baza care sta la fundatia oricarei companii prospere!

- incarcare inutila cu stres la locul de munca. Aici intra conflictele inutile, discutiile in contradictoriu si care nu au nicio finalitate, discutiile despre religie sau politica, panica inutila cu gandul la rata somajului si nu numai. Responsabilitatea superiorilor este sa se asigure ca locul de munca reprezinta un climat propice pentru rezultate exceptionale. Deseori, chiar managerul este cel care starneste frica si panica in randul angajatilor, amintindu-le ca locurile de munca sunt putine, ca salariile au scazut peste tot, ca somajul e in floare si asta pentru ca nu gaseste alta cale de a-i tine pe loc. Asta nu este strategie de retentie de personal, in cazul in care nu era deja evident.

- transferul stresului din viata personala in cea profesionala. Desi am fi tentati sa credem ca in acest areal superiorii nu mai au nicio putere sau responsabilitate, ne inselam. Si in aceasta situatie, managerii sunt responsabili sa ofere o pauza angajatului aflat intr-o situatie dificila, concediu, program de lucru mai scurt, posibilitatea de a-si desfasura activitatea la domiciliu samd.

Iata doar 1% din totalul informatiilor esential de asimilat pentru manageri, antreprenori, HR-isti si nu numai. Impreuna putem sa construim locuri de munca sanatoase din toate punctele de vedere. De aici pornesc sansele de profitabilitate pentru orice companie, din orice industrie, in orice context ar activa.


Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!
 



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stres la locul de muncastresstress ssmsecuritatea muncii

Data aparitiei: 17 August 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 50 la suta dintre angajatii romani sunt stresati. In fond, rezistenta la stres este cerinta la angajare... Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]