Potrivit informatiilor oferite, angajatorii din Spania pun la dispozitia lucratorilor romani 963 locuri de munca, in timp ce in Germania sunt disponibile 517 de posturi, iar in Marea Britanie un numar de 201 locuri vacante.
Muncitorii romani pot alege dintre cele 83 de locuri de munca in Olanda, 80 in Letonia, 75 in Irlanda, 69 in Ungaria, 25 in Estonia, 20 in Polonia, 17 in Norvegia, cate 11 posturi in Slovacia si Suedia, 10 in Lituania, noua in Malta, patru in Franta, doua in Belgia si cate un loc de munca in Bulgaria, Croatia si Finlanda.
Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul EURES ii poate indruma.
Inspectorii de munca le reamintesc celor care pleaca in strainatate sa munceasca, prin intermediul agentilor de plasare a fortei de munca, ca NU trebuie sa achite niciun tarif de mediere, comisioane sau alte taxe.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Ghidul HR-istului
Incepand cu data de 5 martie 2018, agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe, asa cum a fost stabilit de legislatia in vigoare.
"Nu acceptati achitarea unor sume de bani cu titlu de garantii, intocmire "curriculum vitae", traducere documente, procesare acte sau consultanta”, transmite inspectorul sef Remus Furtuna, de la ITM Sibiu.
Sursa: ANOFM