CE are solutii pentru combaterea somajului in randul tinerilor

14 Martie 2013
14 Martie 2013
Resurse Umaneocuparea fortei de muncasomajtinericomisia europeana
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Comisia Europeana a propus o serie de norme operationale in vederea implementarii initiativei privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor, al carei principal scop este combaterea somajul la nivelul acestei categorii de populatie.

Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor a fost propusa de Consiliul European din 7-8 februarie 2013, cu un buget de 6 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

László Andor, comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune a declarat: "In urma semnalului politic puternic transmis de Consiliul European in sprijinul garantiei pentru tineret si al altor masuri de combatere a nivelurilor record atinse de somaj in randul tinerilor, Comisia a elaborat o propunere concreta care permite statelor membre sa inceapa sa utilizeze resursele disponibile imediat ce noul cadru bugetar pentru perioada 2014-2020 intra in vigoare.

Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor va sprijini, in mod special, tinerii care nu sunt incadrati profesional si nu urmeaza niciun program educational sau de formare, din acele regiuni ale Uniunii unde rata somajului in randul tinerilor a depasit 25 % in 2012. Ea se va concentra pe integrarea acestor tineri pe piata muncii.

Prin urmare, fondurile alocate initiativei privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor urmeaza sa fie utilizate pentru a consolida si accelera masurile descrise in Pachetul de masuri privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor din decembrie 2012. Concret, fondurile vor fi puse la dispozitia statelor membre pentru a finanta masurile de implementare in regiunile eligibile a Recomandarii privind garantia pentru tineret, convenita de Consiliul de ministri al UE pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale la 28 februarie. Conform "garantiei pentru tineret”, statele membre trebuie sa ia masuri pentru a se asigura ca tinerii cu varsta de pana la 25 de ani beneficiaza de oferte de buna calitate, atat pentru incadrarea in munca, cat si pentru continuarea educatiei, pentru ucenicie sau pentru un stagiu de formare, in termen de patru luni de la terminarea scolii sau de la data la care au devenit someri.

Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor va fi complementara altor proiecte initiate la nivel national, inclusiv celor intreprinse cu sprijinul FSE, in vederea crearii sau implementarii schemelor de garantare pentru tineret, cum ar fi reforma institutiilor si a serviciilor relevante.

In ceea ce priveste fondurile, 3 miliarde EUR vor proveni dintr-o linie bugetara dedicata ocuparii fortei de munca in randul tinerilor, la care se vor adauga cel putin 3 miliarde EUR din Fondul social european. Date fiind dificultatile bugetare cu care se confrunta in prezent statele membre ca urmare a crizei economice, acestea vor avea obligatia de a completa cu propriile contributii financiare numai contributia provenita din Fondului social european.

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]