Programul USL: TVA micsorat, CAS redus pentru angajatori, taxe mai putine

programul USLCASreducerea TVAangajatorscutire impozit
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ce priveste noul program de guvernare pentru 2013-2016 in directia stimularii sectorului privat si pentru crearea de locuri de munca, se prevede revenirea TVA la nivelul de 19%, dar si mentinerea plafonului de 16% pentru cota unica, cu introducerea pe parcursul mandatului a trei cote stabilite pe grile de venit de 8%, 12%, respectiv 16%.
 
In primul semestru din 2010, cand TVA era de 19%, s-au colectat la buget din Taxa pe Valoarea Adaugata 16,43 miliarde de lei. in a dpua jumatate a anului, cand TVA a urcat la 24%, sumele colectate la aceasta categorie s-au ridicat la 22,81 miliarde de lei. in primul semestru din 2011, colectarile din TVA au fost de 21,6 miliarde de lei, iar in al doilea semestru - de 26,3 miliarde de lei.
 
De asemenea, Guvernul USL isi propune sa reduca, in intervalul 2013-2016, TVA la producatorii de produse agricole de la 24% la 9%. "15% va ramane la acestia pentru dezvoltare. Masura va fi valabila doar pentru productie, si nu pe lantul de prelucrare. Stimulam astfel producatorii interni si reducem evaziunea fiscala din agricultura", se arata in documentul Guvernului.
 
Guvernul Ponta II vrea, de asemenea, sa sprijine producatorii agricoli sa-ia certificate europene de producatori BIO. "Astfel, lor li se faciliteaza accesul la piata europeana (o piata care ii asteapta, fara sa fie nevoie sa se promoveze prea mult) si sa vanda produsele pe care le fac pe mult mai multi bani", se mai arata in programul de guvernare.
 
Guvernul USL isi mai propune pentru urmatorii patru ani reducerea la jumatate a numarului de taxe parafiscale si cresterea deductibilitatii in cercetare si dezvoltare de la 20% la 50%.
 
In program mai este prevazuta scutirea de impozitare, pe o perioada de cinci ani, a dividendelor care vor fi reinvestite in utilaje si echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorarii capitalului social la societatile unde sunt actionari, sau participarea la capitalul social al altor societati comerciale si care conduc la crearea de noi locuri de munca.
 
In programul USL este prevazuta si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori si reducerea integrala a platii CAS datorata de angajatori pentru un an, pentru crearea de locuri de munca (cu conditia mentinerii locului de munca inca un an).


Sursa: costelgilca.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
programul USLCASreducerea TVAangajatorscutire impozit

Data aparitiei: 21 Decembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Programul USL: TVA micsorat, CAS redus pentru angajatori, taxe mai putine Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]