Senatul a respins taxa de solidaritate pentru bogati

taxa solidaritateajutor incalzire
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plenul Senatului a adoptat marti mai multe initiative legislative, printre acestea fiind si proiectul privind redirectionarea profitului Loteriei Romane catre persoanele cu handicap, construirea de centre pentru recuperare, centre pentru respiro si locuinte protejate pentru copii si adulti cu handicap.

Propunerea initiata de o serie de deputati PDL, PSD, UDMR si PNL a fost adoptata cu un numar de 55 de voturi pentru, 48 impotriva si trei abtineri. De asemenea, sunt abrogate prevederile referitoare la repartizarea unor cote din profit pentru finantarea constructiei de locuinte pentru tineret si sali de sport.

Propunerea legislativa urmeaza a fi supusa votului Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional.

Senatorii au mai adoptat si un proiect, initiat de deputatul independent Tudor Ciuhodaru, privind  deblocarea posturilor vacante din Sanatate.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede ca ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din sistemul sanitar sa se stabileasca in functie de normativele de personal aflate in vigoare, pe categorii si locuri de munca si ca aceasta sa nu mai poata face obiectul unor suspendari.

Clonarea umana se pedepseste cu inchisoare intre 3 si 7 ani

In sedinta de marti s-a mai adoptat un proiect de lege de incriminare a clonarii umane, precum si a comertului cu embrioni si gameti umani, aceste infractiuni fiind pedepsite cu inchisoare de la 3 la 7 ani.

Proiectul are ca scop armonizarea legislatiei romanesti cu cea europeana, incriminand clonarea umana, implantarea embrionului uman in corpul unei femele de animal, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman creat in alt mod decat fertilizarea in vitro a unui ovul uman cu gameti masculini umani, pentru o perioada mai mare de 14 zile, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman in exteriorul corpului unei femei pentru o perioada mai mare de 14 zile, plasarea unui embrion obtinut ilegal in corpul unei mame purtatoare si comertul cu embrioni si gameti umani. Senatul este prima Camera sesizata.

Senatul a respins OUG care restrangea categoriile beneficiare de ajutoare pentru incalzire

Senatorii au respins o ordonanta care excludea de la acordarea de ajutoare pentru incalzire persoanele care detin mai multe case, autoturisme care depasesc 1.600 cmc sau depozite bancare de peste 3.000 de lei.

Ordonanta de Urgenta 86/2010 prevedea o reducere a costurilor referitoare la acordarea ajutoarelor de incalzire, fiind estimata o economie pentru 2010 de 10,6 milioane de lei din bugetul de stat si 27,6 milioane de lei din transferuri catre bugetele locale, iar pentru anul 2011, 26,4 milioane de lei din bugetul de stat si 70 de milioane de lei din transferuri catre bugetele locale.

Astfel, ordonanta instituie o serie de criterii prin care sunt "focalizate" ajutoarele de incalzire doar catre persoanele cu situatie materiala precara, respectiv cu un venit maxim lunar de 615 lei, in conditiile in care Executivul a constatat ca in 2009 circa 10% dintre beneficiarii ajutoarelor de incalzire au avut venituri nedeclarate si bunuri care depasesc pragul maxim stabilit de lege.

Supus la vot, raportul a fost respins cu 100 de voturi "impotriva", trei voturi "pentru" si o abtinere. Senatul a dezbatut acest proiect de lege in calitate de prima Camera sesizata.

Taxa de solidaritate, respinsa

Tot marti, Senatul a respins legea privind taxa de solidaritate de 1%, initiativa UNPR,dupa ce senatorul PSD Dan Sova a propus ca valoarea acesteia sa creasca la 10% pentru a aduce la buget aproximativ 30 de miliarde de euro.

Initiativa UNPR prevedea introducerea pentru o perioada limitata la trei ani a unui impozit de 1% din averea afisata (constand in locuinte, terenuri, avioane, elicoptere, ambarcatiuni), daca aceasta depaseste 450.000 de euro.

La dezbaterile generale, senatorul PSD Dan Sova a propus un amendament in plen, ca taxa de solidaritate sa fie nu de 1%, ci de 10%.

Taxa de solidaritate avea raport de respingere de la comisia sesizata in fond, acesta fiind adoptat de plen cu 53 de voturi "pentru", 44 "impotriva" si patru abtineri. Initial, dezbaterile ar fi trebuit sa continue in urmatorul plen, dupa ce senatorul PSD Dan Sova a propus ca valoarea taxei sa creasca la 10%.

Liberalul Varujan Vosganian a considerat in prima faza ca propunerea este ironica, pentru a scoate in evidenta absurditatea taxei de solidaritate. "Faptul ca la PSD s-a venit cu aceasta propunere arata ca de fapt ei blameaza propunerea si o arunca in derizoriu. Nu m-as grabi cu aplauzele, pentru ca ce vroiam sa spun nu e o dojana la adresa PSD, ci faptul ca dansii introducand aceasta contributie vor doar sa sugereze ca masura nu este o masura justa si ar trebui sa ne mai gandim la ea", a spus senatorul.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxa solidaritateajutor incalzire

Data aparitiei: 17 Noiembrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Senatul a respins taxa de solidaritate pentru bogati Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]