Inspectia Muncii: Ce trebuie sa stie o firma despre serviciile de completare REVISAL

12 Octombrie 2011
12 Octombrie 2011
Inspectia Munciicompletare REVISALprestari serviciiinspectoratul teritorial de muncaHG 500/2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Readucand in discutie o nota asupra REVISAL, Inspectia Muncii a informat in aceasta perioada angajatorii cu privire la implementarea sistemului de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor prin incheierea de contracte prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca

Asa cum este prevazut si in art.2 alin.6 din H.G.500/201 1 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.
 
In schimb, trebuie mentionat faptul ca, potrivit reglementarilor aferente art.2 alin 8 din H.G.500/2011, angajatorii au obligatia informarii, in scris, despre incheierea contractului de prestari servicii.

De asemenea, conform pet. 11 din Anexa la Ordinul nr. 1918 din 25 iulie 2011, aceasta notificare consta intr-o adresa intocmita de angajator. Potrivit documentului oficial, aceasta informare va include: denumirea prestatorului de servicii; certificatul de inregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comertului, precum si data de la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului.

In ceea ce priveste procesul de informare a inspectoratului teritorial de munca, acesta se va efectua in cel mult 3 zile lucratoare de la data incheierii contractului de prestari servicii. In situatia in care contractul de prestari servicii inceteaza sau este reziliat, angajatorul prezinta obligatia de a comunica faptul catre inspectoratul teritorial de munca cel mai tarziu la data incetarii sau rezilierii.

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]