legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Ghidul ANOFM de completare si transmitere in REVISAL in caz de reducere timp de munca in baza OUG 132/2020

ghid anofm completare revisal timp redustimp partial munca revisalreducere timp muncanorma intreagaoug 132/2020
Ghidul ANOFM de completare si transmitere in REVISAL in caz de reducere timp de munca in baza OUG 132/2020
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a publicat Ghidul de completare si transmitere a Registrului general de evidenta a salariatilor pentru inregistrarea reducerii timpului de munca a salariatilor in baza OUG nr. 132/2020 - Art. 1.
 
INREGISTRAREA SI TRANSMITEREA REDUCERII TIMPULUI DE MUNCA 
 
1. Modificarea elementelor privind norma (1)
 
In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era Norma intreaga, se opereaza modificarea valorii Tip norma din Norma intreaga in Cu timp partial si completarea informatiilor suplimentare necesare precizarii normei:
 
Tip interval repartizare (Ore/zi, Ore/saptamana sau Ore/luna) si Timp munca (numar ore de lucru stabilit – pe zi, pe saptamana sau pe luna).
 
1. Modificarea elementelor privind norma (2)
 
In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era norma Cu timp partial, se opereaza modificarea valorilor informatiilor care precizeaza norma: Tip interval repartizare (Ore/zi, Ore/saptamana sau Ore/luna) si Timp munca (numar ore de lucru stabilit – pe zi, pe saptamana sau pe luna) in sensul reducerii timpului de munca efectiv lucrat.
 
2. Explicitarea modificarii de contract
 
In vederea evidentierii reducerii timpului de munca in temeiul OUG 132/2020, veti explicita modificarile de contract operate, prin completarea textului “REDUCERE TIMP MUNCA OUG 132/2020” in campul Alte detalii.
 
3. Inregistrarea salariului de baza lunar brut diminuat Inregistrarea salariului de baza lunar brut diminuat se face prin completarea salariului de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca. 
 
Atentie! Nu se inregistreaza indemnizatia prevazuta de OUG nr. 132/2020, art. 1, alin. (4) de care beneficiaza salariatii afectati de masura de reducere a timpului de munca.
 
4. Inregistrarea datei de la care se aplica reducerea timpului de munca Inregistrarea datei de la care se aplica reducerea timpului de munca se realizeaza prin completarea campului Data la care produce efecte.
 
5. Generarea si transmiterea registrului aferent modificarilor operate
 
Dupa ce v-ati asigurat ca ati completat datele in mod corespunzator, generati registrul cu modificarile aferente inregistrarii reducerii timpului de munca si transmiteti registrul astfel modificat, cel tarziu in ziua anterioara datei de la care se aplica masura de reducere a timpului de munca.
 
II. INREGISTRAREA SI TRANSMITEREA INCETARII REDUCERII TIMPULUI DE MUNCA
 
1. Modificarea elementelor privind norma (1)
 
In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era Norma intreaga, se opereaza modificarea valorii Tip norma din Cu timp partial in Norma intreaga si se revine la valoarea pentru Durata timp munca anterioara reducerii timpului de munca. 
 
1. Modificarea elementelor privind norma (2)
 
In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era norma Cu timp partial, se opereaza modificarea valorilor informatiilor care precizeaza norma: Tip interval repartizare (Ore/zi, Ore/saptamana sau Ore/luna) si Timp munca (numar ore de lucru stabilit – pe zi, pe saptamana sau pe luna), in sensul revenirii la valoarea anterioara reducerii timpului de munca, a timpului de munca efectiv lucrat. 
 
2. Explicitarea modificarii de contract
 
In vederea evidentierii incetarii reducerii timpului de munca in temeiul OUG 132/2020, veti explicita modificarile de contract operate, prin completarea textului “INCETARE REDUCERE TIMP MUNCA OUG 132/2020” in campul Alte detalii.
 
3. Inregistrarea salariului de baza lunar brut restabilit Inregistrarea salariului de baza lunar brut restabilit se face prin completarea salariului de baza brut anterior reducerii timpului de munca.
 
4. Inregistrarea datei de la care care inceteaza reducerea timpului de munca
 
Inregistrarea datei de la care inceteaza reducerea timpului de munca se face prin completarea campului Data la care produce efecte.

5. Generarea si transmiterea registrului aferent modificarilor operate. Dupa ce v-ati asigurat ca ati completat datele in mod corespunzator, generati registrul cu modificarile aferente inregistrarii incetarii reducerii timpului de munca si transmiteti registrul astfel modificat.
 
IMPORTANT!
 
In sistemul privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor, perioada de timp pentru care se aplica masura de reducere a timpului de lucru este determinata de datele calendaristice care sunt completate in campul Data la care produce efecte in cursul modificarii de contract pentru inregistrarea reducerii timpului de lucru, respectiv pentru inregistrarea incetarii reducerii timpului de lucru.
 
In consecinta, se recomanda acordarea unei atentii deosebite completarii corecte a acestor informatii.
 
GHIDUL ANOFM cu exemple grafice din Revisal poate fi descarcat AICI!
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ghid anofm completare revisal timp redustimp partial munca revisalreducere timp muncanorma intreagaoug 132/2020

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 15 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Ghidul ANOFM de completare si transmitere in REVISAL in caz de reducere timp de munca in baza OUG 132/2020 Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea alimentatiei de protectie salariatilor care presteaza activitatea in regim de telemuncaIntrebare: Pentru cresterea rezistentei organismului, angajatorul poate acorda alimentatie de protectie salariatilor care desfasoara activitate in regim de telemunca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Incetare detasare anterior termenului stabilit initial. ConditiiIntrebare: In ce conditii angajatorul cedent ii poate inceta detasarea unui salariat care a fost detasat pe o perioada de 1 an, inainte de expirarea acesteia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]