Studiu de caz: Inregistrarea prestatorilor de servicii pentru completarea registrului de evidenta a salariatilor

Legea 677/2001HG 500/2011REVISAL
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inregistrarea unei societati de Resurse Umane la ITM pentru depunerea Revisal-ului pentru firmele cliente ar trebui sa aiba in vedere si dispozitiile cu privire la persoana care are in responsabilitate completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.

Aceste reglementari sunt incluse in cadrul HG  500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor si mentioneaza ca atat procesul de completare, cat si procedura de transmitere a registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

In ceea ce priveste actiunile pe care le pot intocmi angajatorii in acest sens, se specifica posibilitatea acestora de a contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

Angajatorul dispune astfel de doua optiuni diferite in ceea ce priveste completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor (REVISAL), fie numeste una sau mai multe persoane prin decizie scrisa, fie incheie un contract de prestari servicii cu un prestator inregistrat la inspectoratul teritorial de munca.

In cazul in care, in ceea ce priveste persoana numita prin decizie, actul normativ nu stabileste nicio conditie ce ar trebui indeplinita, in privinta prestatorilor de servicii, documentul stabileste ca acestia trebuie sa fie inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca si sa isi desfasoare activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare. Pana in prezent insa, procedura de inregistrare a prestatorilor de servicii nu a fost aprobata.

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea 677/2001HG 500/2011REVISAL

Data aparitiei: 21 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Inregistrarea prestatorilor de servicii pentru completarea registrului de evidenta a salariatilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]