TOP 6 intrebari sensibile, despre Revisal!

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
28 Octombrie 2014
28 Octombrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
revisalregistru de evidenta a salariatilorinregistrare in revisalcompletare revisalrevisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Ce este REVISAL? Cine are obligatia infiintarii REVISAL si cine nu? Cum se completeaza formularul REVISAL? Care sunt datele obligatorii ce trebuie sa se regaseasca in REVISAL? Cum se modifica o inregistrare gresit inserata. Exemple practice? Cum se completeaza REVISAL cu ajutorul programelor electronice proprii angajatorului?

Iata doar cateva dintre cele mai comune intrebari care dau batai de cap responsabililor din departamentul de legislatia muncii si HR.

Va prezentam in continuare si 6 subiecte sensibile, pe care orice specialisti in legislatia muncii trebuie sa le clarifice:

 1. „Sporurile de ore suplimentare si de weekend trebuie trecute in REVISAL chiar daca angajatul nu beneficiaza de ele in fiecare luna?”

2.„Sumele de bani reprezentand prime se inregistreaza in REVISAL?”

3. „Concediile fara plata se introduc in REVISAL la rubrica unde sunt prevazute cauzele de suspendare? Se intocmeste si decizie de suspendare?”

4. „In cazul in care unui salariat i se suspenda contractul individual de munca conform art 51 lit. a) (concediu ingrijire copil pana la 2 ani), in afara de decizia de suspendare depusa la ITM se mai face si REVISAL pentru aceasta suspendare?”

5. „Am un salariat incadrat cu CIM pe durata determinata de 3 luni. Dupa expirarea contractului doresc sa-l reangajez imediat tot pe o perioada de 3 luni. Cum procedez? Exista posibilitatea reactivarii contractului in REVISAL?”
 
6. „La modificarea tipului de contract in REVISAL, se cere data la care se produce modificarea. Trebuie trecuta data la care este facut actul aditional sau data la care introduc datele?”

Completarea registrului general de evidenta a salariatilor se face utilizand aplicatia pusa la dispozitie de Inspectia Muncii. Ultima versiune o puteti descarca de aici:
https://legislatiamuncii.manager.ro/a/5183/acum-poti-descarca-ultima-versiune-revisal-508.html

In cazul in care, pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, angajatorii folosesc aplicatii informatice proprii de gestiune a salariatilor, aceste aplicatii trebuie sa cuprinda si sa furnizeze elemente obligatorii, similar aplicatiei informatice puse la dispozitie de Inspectia Muncii.

Completarea eronata a registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic sau a datelor de identificare a angajatorului da dreptul inspectoratului teritorial de munca de a refuza inregistrarea acestuia.



 


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]