Ministerul Finantelor este primul care incalca legea in privinta stimulentelor finanaciare

21 Martie 2011
21 Martie 2011
austeritatesistem bugetarstimulente financiaresporuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi nereguli ies la iveala din sistemul bugetar. Desi eliminate prin lege, angajatii din ministere au primit anul trecut sporuri salariale si stimulente financiare in suma totala de peste 460 milioane lei (mai mult de 110 milioane euro), pentru "conditii vatamatoare" de munca, pentru activitate de noapte sau pentru "expunere" la campuri electromagnetice de inalta frecventa.

Potrivit Mediafax, care citeaza un document oficial, cele mai mari sume au fost platite angajatilor din Ministerul Finantelor, care au incasat stimulente totale in suma neta de 30 milioane lei si sporuri de audit, doctor, control financiar preventiv, conditii grele de munca si de manager public in cuantum total brut de 634.094 lei.
 
Suma totala neta alocata anul trecut de catre Ministerul Finantelor (centrala si unitati subordonate) pentru plata stimulentelor a fost de 443,6 milioane lei.
 
Numarul mediu de angajati care au beneficiat de plata stimulentelor a fost de 27.101 persoane, iar stimulentul mediu net a fost 1.367 lei. Angajatii din Ministerul Sanatatii au primit la randul lor sporuri pentru "conditii vatamatoare" in valoare totala de 346.570 lei, in timp ce platile de stimulente s-au ridicat la 2,59 milioane lei.
 
Sursa citata a scris ca astfel de plati au fost efectuate si in Ministerul Muncii, unde angajatii au incasat, in intervalul 1 ianuarie-30 noiembrie 2010, stimulente totale nete de 2,67 milioane lei si sporuri nete pentru conditii vatamatoare de munca de 163.467 lei.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]