Sondajele arata motivele principale pentru care salariile sunt mici in Romania

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
27 Aprilie 2015
27 Aprilie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
salarii in romaniasalarizare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Din cauza economiei firave si din cauza slabei reprezentari sindicale, salariile sunt mici in Romania, arata sondajul realizat de CSCI, intitulat "Nationalism economic romanesc", conform Agerpres/


77% dintre participantii la sondaj sunt total sau partial de acord cu faptul ca angajatii romani nu sunt bine reprezentati de sindicatele actuale, dupa cum urmeaza:

60% sunt total de acord cu aceasta opinie
17$ sunt partial de acord cu aceasta opinie.

De asemenea, 58% dintre participanti sunt total de acord ca salariile mici reprezinta rezultatul slabei dezvoltari a economiei. 23% sunt partial de acord cu aceasta opinie.

Mai mult, 3 sferturi dintre romani considera ca salariile mici sunt cauzate de faptul ca angajatii din Romania se afla sub exploatarea companiilor straine.

67% dintre participantii la sondaj resping ideea ca salariile mici sunt rezultatul faptului ca romanii sunt neproductivi sau lenesi.

32% dintre respondentii sondajului considera ca aceasta problema este una strict interna, o lipsa de vointa de munca sustinuta.

Cu toate acestea, 80% dintre participantii la sondaj sunt optimisti, considerand faptul ca mai exista loc de crestere in viitor.

Atentie la faptul ca sondajul arata ca 70% considera ca politicile de austeritate au fost un esec. "Puternic anti-austeritate sunt votantii PSD (-38%), pensionarii in general (-27%), cei din rural (-19%). Dar si intelectualii sunt preponderent anti-austeritate (-17%)", se mai arata in sondaj.

Cat despre perceptia vizavi de oamenii bogati din Romania, aceasta este puternic negativa. 86% dintre respondenti considera ca oamenii bogati si-au dobandit averile prin metode ilegale si ca doar 4% s-au imbogatit in mod cinstit.

Mai mult, cu privire la ideea de impozitare, 7 din 10 romani se declara pentru un impozit progresiv. "Dorinta pentru impozitarea progresiva este maxima printre pensionari si votantii de stanta (80%) si mai mica in randul celor cu varsta sub 45 de ani indiferent de studii.

95% din esantion este pentru intarirea pedepselor pentru persoanele corupte, inclusiv pentru confiscarea extinsa a averii.

Ce considera romanii despre banci? 50-70% dintre respondenti considera ca bancile sunt responsabile pentru criza financiara.

Trei sferturi dintre romani nu au incredere in banci, iar bancile cu capital strain sunt privite cu suspiciune, se mai arata in sondaj.

Sondajul a fost realizat la nivel national, pe baza a 1000 de interviuri in randul populatiei adulte, in perioada 16-24 februarie.

sursa: Agerpres.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]