Orele suplimentare in sectorul public, reglementate prin contract de prestari servicii

04 Martie 2011
04 Martie 2011
proiecte europeneore suplimentarecontract de prestari serviciisistem bugetar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul a adoptat, printr-o Ordonanta de Urgenta, o serie de masuri al caror scop este, pe de o parte, sa atraga in cadrul echipelor de proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile cei mai buni specialisti, iar, pe de alta parte, sa mentina in sistemul public personalul calificat, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca personalul din autoritatile si institutiile publice centrale, din structurile subordonate acestora si din autoritatile publice locale va putea desfasura activitati in cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile in afara programului de lucru, pe baza de contract de prestari servicii. Exceptie de la aceasta prevedere vor face demnitarii, alesii locali, auditorii si persoanele cu atributii de control financiar.

De asemenea, a aratat Ioana Muntean, prin Legea-cadru a salarizarii unice in sistemul bugetar personalul din echipele de proiect, inclusiv din Agentiile de management si organismele de implementare care lucreaza cu fonduri europene, beneficiaza, incepand cu 1 ianuarie 2011, de o majorare a salariului de baza cu pana la 25 de clase de salarizare, proportional cu timpul de lucru efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect. „Aceste doua prevederi nu pot fi cumulate”, a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Fondurile pentru plata serviciilor prestate in afara programului de lucru de angajatii care au atributii in gestionarea fondurilor externe nerambursabile vor proveni din bugetul proiectului, conform contractului de finantare, fondurile fiind evidentiate la titlul de cheltuieli „bunuri si servicii”. (Sursa: Guvernul Romaniei)

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]