Romanii pot afla mai usor ce joburi sunt disponibile in institutiile publice din Romania si Europa

joburi institutii publicelista joburi sistem bugetar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Victor Negrescu, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a anuntat, in cadrul Comitetului de Coordonare a Sistemului national de gestionare a Afacerilor Europene, lansarea unei sectiuni dedicate oportunitatilor de angajare la nivelul institutiilor Uniunii Europene pe site-ul afacerieuropene.mae.ro, in cadrul careia au fost centralizate si pot fi gasite in prezent anunturile privind posturile vacante comunicate de institutiile publice din Romania.

Lista completa cu posturile disponibile se actualizeaza saptamanal si poate fi accesata la adresa afacerieuropene.mae.ro/oportunitati.

In prezent, in administratia publica europeana lucreaza peste 40.000 de persoane care provin din toate Statele Membre. La nivelul institutiilor europene exista atat posturi permanente si temporare de functionari comunitari, cat si personal specializat, angajat prin contract cu durata determinata (agenti contractuali si agenti temporari), respectiv experti nationali detasati, care sunt de obicei, functionari ai administratiilor nationale, detasati pe o perioada fixa de timp, pentru a face schimb de experienta si pentru a invata despre politicile si procedurile Uniunii Europene.

Metoda standard de recrutare a personalului permanent si contractual in cadrul institutiilor comunitare este concursul. Procesul presupune doua mari etape: selectia, organizata de Oficiul European pentru Selectia Personalului, in urma careia se stabilesc listele de rezerva, si recrutarea propriu-zisa, realizata de institutiile europene pe baza acestor liste. Orice cetatean roman care indeplineste conditiile cerute de institutiile comunitare care scot la concurs posturile vacante se poate prezenta la concursurile organizate periodic de fiecare dintre institutiile comunitare.

In privinta expertilor nationali detasati, acestia sunt recrutati prin intermediul reprezentantelor permanente la Uniunea Europeana. Detasarile se efectueaza, in principiu, pentru o perioada de cel putin sase luni si de maxim patru ani. Acelasi expert nu poate solicita o a doua detasare decat dupa o perioada de cel putin sase ani.


Sursa: MAE





de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
joburi institutii publicelista joburi sistem bugetar

Data aparitiei: 04 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romanii pot afla mai usor ce joburi sunt disponibile in institutiile publice din Romania si Europa Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]