Sfaturi utile pentru angajatii care nu mai sunt multumiti la actualul loc de munca

stresfreelancermotivatiesfaturiconcediu de odihnaafaceredemisie
Sfaturi utile pentru angajatii care nu mai sunt multumiti la actualul loc de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La un moment dat, majoritatea angajatilor trec printr-un impas profesional, care poate fi provocat de aspecte financiare, de rutina, de volumul mare de munca sau din cauza diferentelor de opinii cu superiorii. De aceea, ca sa se asigure ca nici cariera, si nici viata lor personala nu au de suferit, salariatii trebuie sa ia in calcul toate aspectele, pentru a gasi cea mai buna solutie. Drept urmare, iata cateva sfaturi utile la care pot apela. 
 
Concediu de odihna 
 
Un concediu de odihna poate fi solutia potrivita, atunci cand angajatii se simt epuizati atat fizic, dar mai ales mental. Exista diverse perioade in viata unui salariat cand este nevoit sa stea la birou peste program sau cand numarul proiectelor este prea mare, iar termenul de predare este prea scurt. Iar din cauza acestui aspect, productivitatea scade, iar surmenajul se poate instala rapid. De aceea, dupa o astfel de perioada este indicat un concediu de odihna, prin intermediul caruia lucrurile sa revina la normal, sa se instaleze relaxarea, iar angajatul sa dea randamentul maxim la intoarcerea din vacanta. 
 
Demisia
 
Demisia este o solutie pe care angajatul o poate lua in considerare atunci cand a decis ca actualul loc de munca nu ii mai poate aduce niciun beneficiu, iar cariera lui stagneaza, deci nu mai poate evolua profesional in locul respectiv. Totusi, aceasta decizie trebuie cantarita de doua ori, pentru a putea lua o hotarare obiectiva. In plus, odata ce a decis ca urmeaza sa isi dea demisia, salariatul trebuie sa isi citeasca cu atentie contractul, cu precadere clauzele, pentru a evita conflictul de interese. De asemenea, preferabil ar fi ca, inainte sa isi depuna demisia, angajatul sa isi fi gasit deja un alt loc de munca, pentru a nu suferi din punct de vedere financiar. 
 
Schimbarea domeniul de activitate
 
Este posibil, mai ales in cazul angajatilor experimentati, care profeseaza de ani de zile intr-o anumita arie profesionala, sa fi atins apogeul ori sa fie coplesiti de rutina. Drept urmare, din cauza acestor aspecte, randamentul lor s-a diminuat, deci nu pot trece la nivelul urmator cu privire la cariera. Asadar, acestia pot schimba domeniul de activitate. Mai precis, in timp ce isi pastreaza jobul actual, pot dobandi cunostinte noi in alt domeniu de activitate. Salariatii pot apela la cursuri, traininguri sau diverse tutoriale. 
 
Deschiderea propriei afaceri 
 
Desi presupune anumite riscuri din punct de vedere financiar si o investitie initiala considerabila, aceasta optiune are, de asemenea, si anumite avantaje. In primul rand, angajatul isi va schimba statutul in angajator, nu va mai raspunde in fata nimanui, fiindca va fi propriul sef, iar veniturile pe care le-ar putea obtine nu se compara cu cele pe care le incasa din pozitia de salariat. Deci, inainte sa puna pe picioare un business, angajatii au nevoie de un buget considerabil, care poate fi asigurat din economii proprii sau de parteneri de afaceri, care vor fi dispusi sa investeasca in ideea lor. 
 
O cariera de freelancer
 
O alta solutie este renuntarea la actualul loc de munca pentru a face freelancing. Mai precis, angajatul o sa aiba oportunitatea de a isi alege singur proiectele, de a munci de oriunde isi doreste sau de a isi face programul dupa bunul plac. Totusi, la fel ca in cazul deschiderii unui business, si aceasta metoda de asigurare a unui venit implica anumite riscuri. De exemplu, remuneratia poate fluctua de la luna la luna, in functie de numarul de proiecte. De aceea, indicat este ca, inainte de a isi depune demisia, angajatul sa aiba economii la care poate apela, pentru a evita un impas financiar. De asemenea, o alta optiune ar fi sa isi caute un job part time, pana va gasi clienti care sa ii ofere proiecte in fiecare luna.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stresfreelancermotivatiesfaturiconcediu de odihnaafaceredemisie

Data aparitiei: 06 Septembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sfaturi utile pentru angajatii care nu mai sunt multumiti la actualul loc de munca Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]