Ce faci cand din CV-ul tau lipsesc acele cunostinte relevante pentru jobul dorit? Cum procedezi cand nu ai experienta profesionala necesara pentru a obtine postul?
Pune accentul pe abiltatile si competentelele relevante si usor transferabile catre ce se cere
Nu ai absolut nicio "nesansa" sa nu detii macar cateva abilitati si competente de care angajatorul sa aiba nevoie pe postul pe care aplici. Cum altfel iti doresti asa de mult acest post?
Cauta bine si scoate in evidenta acele aspecte care il vor interesa pe viitorul tau angajator. Daca pui la inaintare orice altceva, nu vei face decat sa il induci in eroare.
Pune la inaintare si proiecte pe care le-ai desfasurat in facultate, la alti angajatori sau ca freelancer
Nu conteaza foarte mult sub "aripa" cui erai cand ai pus la punct acel proiect exceptional si care te poate ajuta sa obtii postul dorit.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Gandeste-te la un singur lucru. Daca ai la indemana un proiect care l-ar interesa pe viitorul tau angajator, sansele tale sunt foarte serioase. Esti ca si angajat mai ales daca este ceva nou, ceva original, care sa il puna pe ganduri: "Oamenii mei de ce nu s-au gandit la asta?"
Delimiteaza cateva idei care ii pot imbunatati compania, de la procesul operational si pana la campania de marketing online
Cu siguranta nu aplici pentru un alt job din cele 200 de joburi la care ai mai aplicat astazi (Speram!). In consecinta, cu siguranta trebuie sa stii cat mai multe despre companie, despre departamentul in cadrul caruia vrei sa te angajezi, despre proiectele pe care le au in desfasurare si ce imbunatatiri ai putea sa propui si sa sustii din punctul tau de referinta.
Un angajator care primeste gratuit solutii si initiative constructive este un angajator fericit. Ai toate sansele sa intri in echipa lui daca de la bun inceput ii oferi solutii eficiente.
Scrie scrisoarea vietii tale
Nu este o scrisoare de dragoste dar poti sa o gandesti astfel. Scrisoarea de intentie trebuie, mai presus de orice, sa demonstreze viitorului angajator ca are de-a face cu un om care vrea cu tot dinadinsul sa intre in echipa sa, chiar daca nu detine toate competentele solicitate.
Asadar intra in atmosfera si scrie cateva randuri care sa ii spuna potentialului tau angajator de ce iti doresti un loc in echipa lui, de ce crezi ca vei reusi sa il cuceresti din primele cateva zile de proba, de ce crezi ca poti aduce valoare inestimabila in compania sa.
Cateva randuri sincere, din inima si sprijinite cu argumente concrete, pot face minuni.
Cum arata un CV perfect organizat? Un model de CV se poate descarca de pe site-ul Europass - Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale
Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!