Deciziile pe care le poate lua angajatul daca actualul loc de munca il nemultumeste

contractrenegociere contractschimbare profesionalacerere demisieafacere
Deciziile pe care le poate lua angajatul daca actualul loc de munca il nemultumeste
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cazul in care te numeri printre cei care nu isi mai gasesc locul la jobul actual, iti doresti o schimbare profesionala sau vrei sa ocupi alta functie in cadrul companiei la care lucrezi, trebuie sa stii ca exista solutii pentru fiecare scenariu in parte. Tot ce trebuie sa faci este sa analizezi foarte bine motivele pentru care iti doresti o schimbare si sa iei cele mai bune decizii, in functie de obiectivele tale. 

Iata posibile solutii pe care le-ai putea pune in practica pentru a iti regasi motivatia necesara la locul de munca. 

Renegociaza-ti contractul 


Daca partea financiara te nemultumeste, poarta o discutie serioasa cu angajatorul tau si aplica pentru o marire de salariu. Inainte sa faci acest lucru, ia in considerare faptul ca exista anumite criterii in urma carora poti primi o marire salariala. Incearca sa iti convingi angajatorul ca meriti, daca nu o marire, macar un bonus la un anumit interval de timp. Pune in evidenta realizarile pe care le-ai avut pana la acel moment in cadrul companiei si demonstreaza-ti competenta. Pe de alta parte, poti invoca faptul ca faci parte din compania respectiva de foarte mult timp, iar expertiza ta in domeniu reprezinta un beneficiu greu de gasit, iar daca vei parasi postul, nu se va gasi usor un inlocuitor pe masura. 

Daca nu mai ai niciun strop de motivatie, poate ar fi timpul pentru o schimbare profesionala


Drept urmare, poate ti-ar prinde bine sa iti cauti alt job. In cazul in care discutia purtata cu angajatorul nu a adus rezultatele scontante de tine, iar doleantele nu ti-au fost ascultate, nu mai ramane decat sa iti dai demisia si sa cauti alte oportunitati. Decizia ai luat-o deja, mai ai nevoie doar de o cerere demisie. Dupa aceea, totul depinde doar de tine. Poate iti doresti sa nu mai muncesti o perioada, sa schimbi domeniul de activitate sau iti doresti o alta functie care sa iti ofere noi provocari profesionale. 

Ia in calcul posibilitatea de a deveni freelancer 


Astfel, iti vei stabili propriul program, vei munci cand vei dori tu si vei fi propriul tau sef. Totusi, trebuie sa cantaresti bine aceasta decizie pentru ca, spre deosebire de un loc de munca normal, care iti ofera stabilitate financiara, iar salariul intra sigur o data pe luna, ca freelancer veniturile tale lunare s-ar putea sa fluctueze constant. De aceea, indicat ar fi ca, in prealabil, sa ai niste bani pusi deoparte, pentru a nu fi nevoit sa te imprumuti. Asta pentru ca la inceput s-ar putea sa intampini anumite dificultati, precum gasirea clientilor potriviti, ori sa nu ai suficiente proiecte care sa iti asigure veniturile pe care ti le doresti. 

Pune pe picioare propria afacere 


Aceasta solutie este una mai costisitoare, pentru ca o afacere pornita de la zero necesita resurse financiare si investitii pe care nu oricine le poate face. Totusi, asta nu ar trebui sa te descurajeze. Daca ai o idee de afacere in care crezi foarte mult, poti cere ajutorul familiei, poti cauta investitori sau sa pui pe picioare o firma alaturi de prieteni sau cunostinte. In definitiv, daca ai un plan de afacere bine pus la punct, cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu, vei reusi sa scoti profit, iar satisfactia va fi pe masura. 

 

Deci, daca ai nemultumiri legate de actualul job, solutii exista. Gandeste-te ce iti doresti cu adevarat. Daca vrei sa scapi de rutina, daca iti doresti un salariu mai mare, te tenteaza alta functie in cadrul companiei sau vrei sa iti faci propria firma. Tu stii cel mai bine cum poate evolua cariera ta, cum sa atingi nivelul de prosperitate pe care ti-l doresti cu atata ardoare si ce planuri ai.

 

Sursa foto: unsplash.com 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contractrenegociere contractschimbare profesionalacerere demisieafacere

Data aparitiei: 24 Noiembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Deciziile pe care le poate lua angajatul daca actualul loc de munca il nemultumeste Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]