Angajatii delegati si cei detasati trebuie instruiti SSM?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
21 Decembrie 2015
21 Decembrie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
securitate si sanatate in muncassmInstruirea periodicainstruire ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este obligatorie instruirea SSM pentru angajatii delegati si pentru cei detasati?

Inainte de toate, tinem cont de faptul ca pe langa multe alte responsabilitati, angajatorul are obligatia sa ia masurile necesare pentru informarea si instruirea lucratorilor.

"Angajatorul roman trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator detasat sau pus la dispozitia unui angajator strain sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca la schimbarea locului de munca.
 
Potrivit art. 2 din Legea nr. 319/ 2006 a securitatii si sanatatii in munca, contractele bilaterale incheiate de persoane juridice romane cu parteneri straini, in vederea efectuarii de lucrari cu personal roman pe teritoriul altor tari, vor cuprinde clauze privind securitatea si sanatatea in munca, inclusiv clauze referitoare la instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca."
, precizeaza specialistii PortalSSM.ro.

Conform PortalSSM.ro, in baza clauzelor privind securitatea si sanatatea in munca, angajatorul strain beneficiar al serviciilor lucratorilor detasati sau pusi la dispozitia sa va asigura instruirea lucratorilor respectivi privind activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitatea si sanatatea lor, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.

In urma instruirii introductiv-generale, angajatorul trebuie informat cu privire la activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitate si sanatate in munca, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.


Instruirea periodica are drept scop reimprospatarea si actualizarea cunostintelor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Cele trei faze ale instrurii se vor derula la locul de munca unde a lucratorul a fost detasat sau delegat.


Sursa: PortalSSM.ro




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]