Norme PSI: atributiile cadrului tehnic in domeniul apararii impotriva incendiilor

Mara Dobrin
Mara Dobrin
22 Noiembrie 2016
22 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
cadru tehnic psipsi si ssmaparare impotriva incendiilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inca de la inceput mentionam ca formarea, evaluarea si certificarea competentei profesionale a cadrelor tehnice sau personalului cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor se realizeaza in centre de formare si evaluare abilitate prin lege, pe baza standardelor ocupationale recunoscute la nivel national.


 
Normele SSM si PSI sunt de o factura foarte importanta in cadrul oricarei companii, dat fiind faptul ca aceste legi sunt menite tocmai pentru a proteja angajatii de accidente sau alte avenimente nefericite.

 
 
Iata ce se intreba cineva in cadrul site-ului PortalSSM.ro: "Cadrul tehnic PSI care face situatii de urgenta in cadrul unei companii trebuie sa aibe si cursuri de protectie civila?"

 
 
 
 Incepem prin a reaminti ca organizarea si desfasurarea activitatii de aparare impotriva incendiilor este impusa prin Ordinul nr.163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor emis de Ministerul Administratiei si Internelor. 


 
 
Prin acest act normativ se prevede infiintarea unui compartiment de aparare impotriva incendiilor sau numirea unui cadru tehnic, exclusiv, pentru aceasta activitate, in cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si al celorlalte organe centrale de specialitate, al institutiilor public, al operatorilor economici, etc.

 
 
Asa cum am precizat si mai sus, certificarea competentei profesionale a cadrelor tehnice sau personalului cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor se realizeaza in centre de formare si evaluare abilitate prin lege.
 


 
Organizarea protectiei civile se realizeaza in conformitate cu Legea nr.481/2004 privind protectia civila
 
 

 
Asadar, este demn de mentionat ca personalul de specialitate poate fi incadrat in munca sau in serviciu, numai dupa obtinerea unui certificat de competente profesionale in conditiile stabilite prin metodologia emisa de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.



 
Dupa cum se observa, organizarea acestor activitati este obligatorie la nivelul companiilor care trebuie sa incadreze personal competent pentru fiecare activitate in parte.


 
 
Personalul de specialitate in domeniul protectiei civile poate indeplini, prin cumul, si atributiile cadrului tehnic in domeniul apararii impotriva incendiilor (PSI). Desigur, in aceasta situatie este necesara obtinerea ambelor certificari.
 



Sursa: PortalSSM


 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]