Angajatul nu respecta procedurile SSM. A fost avertizat. Ce urmeaza?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
16 Decembrie 2014
16 Decembrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
ssmprotectia munciisecuritatea munciiaccident de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce se intampla in cazul angajatilor care desi au fost instruiti corespunzator, nu respecta procedurile de lucru in domeniul SSM? Cum pot fi acestia penalizati daca deja au fost avertizati si refuza sa utilizeze echipamentele de lucru.

Chiar daca accidentele sunt minore, acestea trebuie prevenite. Vrem ca toti angajatii nostri sa respecte procedurile de lucru in domeniul SSM.

Cum ii penalizam?

Conform specialistilor, vom tine cont de prevederile Legii 319 din 2006 a sanatatii si securitatii in munca. Asadar, fiecare lucrator trebuie sa munceasca in conformitate cu pregatirea si instruirea sa, precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala atat propria persoana, cat si alte persoane care pot fi afectate de actiunile sau omisiunile sale in timpul procesului de munca.

Dupa cum bine stim, lucratorii sunt obligati sa utilizeze corect masinile, aparatura, uneltele, substantele periculoase, echipamentele de transport si alte mijloace de productie. Mai mult, sun obligati sa utilizeze corect echipamentul individual de protectie acordat si, dupa utilizare, sa il inapoieze sau sa il puna la locul destinat pentru pastrare, explica specialistii PortalCodulMuncii.ro

Si nu neglijam faptul ca lucratorii sunt obligati sa comunice imediat angajatorului si/sau lucratorilor desemnati orice situatie de munca despre care au motive intemeiate sa o considere un pericol pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, precum si orice deficienta a sistemelor de protectie.

Asadar, abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici, suntem de parare ca angajatorul va putea sanctiona salariatul daca in urma cercetarii disciplinare se stabileste ca acesta se face vinovat de nerespectarea normelor concrete de protectia muncii prevazute in Regulamentul intern, explica specialistii PortalCodulMuncii.ro.
NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]