Care sunt situatiile in care trebuie sa apelam la un serviciu extern de prevenire si protectie? Iata aspectele esentiale de care tinem cont, conform InfoInstitutii.ro:
1) Atunci cand nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru a putea realiza chiar dvs., in calitate de angajator, activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, trebuie sa desemnati unul sau mai multi lucratori sau sa organizati serviciul intern de prevenire si protectie si/sau sa apelati la servicii externe de prevenire si protectie.
2) Atunci cand, desi sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, nici dvs., in calitate de angajator, nici lucratorii desemnati sau serviciul intern nu realizeaza in totalitate activitatile de prevenire si protectie, trebuie sa apelati la servicii externe de prevenire si protectie.
3) Atunci cand lucratorii desemnati si/sau serviciul intern de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor din domeniul securitatii si sanatatii in munca, trebuie sa apelati la servicii externe de prevenire si protectie.
In calitate de angajator, trebuie sa va consultati in prealabil si in timp util cu lucratorii si/sau reprezentantii lor cu privire la recurgerea, atunci cand este cazul, la un serviciu extern de prevenire si protectie.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Care sunt elementele care nu vor lipsi dintr-un contract incheiat cu un serviciu externe de prevenire si protectie:
- Activitatile de prevenire si protectie care vor fi desfasurate de catre serviciul extern de prevenire si protectie.
- Modul de colaborare cu lucratorii desemnati/serviciile interne si/sau cu alte servicii externe de prevenire si protectie.
- Clauze privind solutionarea litigiilor aparute intre parti.
sursa: InfoInstitutii.ro