Norme SSM 2022: componenta comisiei de evaluare a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor

comisie evaluare ssm membriiComisia de evaluare a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor
Norme SSM 2022: componenta comisiei de evaluare a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evaluarea riscurilor profesionale consta in identificarea si ierarhizarea riscurilor dintr-o intreprindere in vederea configurarii unui plan de actiuni preventive pertinente.
 
Ea este etapa initiala a unei politici de securitate si sanatate in munca.
 
In urma evaluarii riscurilor pentru fiecare loc de munca/post de lucru se stabilesc masuri de prevenire si protectie, de natura tehnica, organizatorica si igienico-sanitara.
 
Nu exista o metoda unica pentru evaluarea riscurilor.
 
De asemenea, componenta echipei de evaluare nu este specificata in vreun act normative.
 
 
"Cine trebuie sa faca parte din Comisia de evaluare a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor si in care acte normative este prevazuta componenta comisiei?"
 
Raspunsul specialistilor:
 
Evaluarea riscurilor poate fi realizata de:
 
  1. O comisie desemnata la nivelul angajatorului
  2. Un serviciu extern de prevenire si protectie abilitat.
 
De regula, evaluarea se realizeaza pe locuri de munca.
 
 
Cum sa scapati GARANTAT de amenzi in cazul unui control ITM pe linie de securitate si sanatate in munca?
 
Va aratam cum sa intocmiti perfect toate actele SSM pe care vi le pot solicita inspectorii de munca! Inclusiv actele-surpriza pe care acestia se bazeaza ca sa va amendeze!
 
Lucrarea Ghid practic Intocmirea dosarului SSM va arata cum sa va blindati ca la carte cu toate documentele pe care vi le pot cere inspectorii, detalii AICI >>>
 
 
Daca s-a luat decizia ca evaluarea sa fie realizata de o comisie interna, este recomandabil ca din ea sa faca parte urmatoarele categorii de salariati:
 
  1. Lucratori desemnati sau reprezentanti din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie, intrucat acestia ar trebui sa aiba cunostinte certificate in domeniul SSM;
  2. Conducatori ai locurilor de munca, intrucat acestia cunosc cel mai bine riscurile de la locurile de munca respective;
  3. Reprezentantii lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca care pot sa insoteasca echipa care efectueaza evaluarea riscurilor si sa fie consultati cu privire la riscurile specifice;
  4. Medicul de medicina muncii contractat de societate, mai ales ca sunt acte normative care impun participarea acestuia in procesul de evaluare a riscurilor
 
Oricare ar fi decizia luata, nu trebuie uitat ca angajatorul raspunde pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor!
 
Un raspuns valabil la data de 2.05.2022, oferit de PortalSSM >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
comisie evaluare ssm membriiComisia de evaluare a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor

Data aparitiei: 03 Mai 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Norme SSM 2022: componenta comisiei de evaluare a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]