De asemenea, conform evaluarii riscurilor pentru fiecare loc de munca se stabilesc masuri de prevenire si protectie, de natura tehnica, organizatorica, igienico-sanitare si de alta natura, necesare pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor.
Asadar, cand este necesara acordarea unei alimentatii de protectie? Ce conditii trebuie indeplinite si cine stabileste acest lucru?
"Pentru persoanele care lucreaza in domeniul de retele apa uzata este necesara alimentatie de protectie suplimentara?", intrebare extrasa din cadrul PortalSSM.ro.
Raspunsul specialistilor Rentrop
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
40 Modele de Regulament Intern
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Principalul consilier al angajatorului in raport cu promovarea sanatatii la locurile de munca este medicul de medicina muncii, in decizia acordarii alimentatiei de protectie.
Ce este, de fapt, alimentatia de protectie?
Alimentatia de protectie reprezinta o alimentatie care are rolul de a completa masurile de crestere a rezistentei nespecifice a organismului.
Principiile care stau la baza acordarii alimentatiei de protectie sunt urmatoarele:
- alimentele trebuie alese astfel incat prin continutul lor in materie de substante nutritive (proteine, glucide, minerale, vitamine etc.) sa completeze o ratie caloric insuficienta sau incorecta.
(...)
...citeste mai multe pe PortalSSM >>>
Asadar, alimentatia de protectie trebuie stabilite de angajator, dupa evaluarea riscurilor, la propunerea medicului de medicina muncii, cu consultarea salariatilor si specificate in contractual colectiv de munca si/sau contractul individual de munca.
Sursa: PortalSSM