SSM: cand si in ce conditii se acorda angajatilor alimentatia de protectie

Isabela Alexe
Isabela Alexe
13 Martie 2017
13 Martie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
alimentatia de protectie angajatialimentatie de protectie ssmalimentatia de protectie la locul de muncaLegea nr. 319/2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este demn de mentionat ca orice angajator ar trebui sa stie ca alimentatia de protectie se acorda in mod obligatoriu si gratuit persoanelor care lucreaza in conditii de munca ce impun acest lucru si se stabileste prin contractul colectiv de munca si/sau contractul individual de munca (art. 14 din Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca).


De asemenea, conform evaluarii riscurilor pentru fiecare loc de munca se stabilesc masuri de prevenire si protectie, de natura tehnica, organizatorica, igienico-sanitare si de alta natura, necesare pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor.

Asadar, cand este necesara acordarea unei alimentatii de protectie? Ce conditii trebuie indeplinite si cine stabileste acest lucru?

"Pentru persoanele care lucreaza in domeniul de retele apa uzata este necesara alimentatie de protectie suplimentara?", intrebare extrasa din cadrul PortalSSM.ro.

Raspunsul specialistilor Rentrop

Principalul consilier al angajatorului in raport cu promovarea sanatatii la locurile de munca este medicul de medicina muncii, in decizia acordarii alimentatiei de protectie.

Ce este, de fapt, alimentatia de protectie?

Alimentatia de protectie reprezinta o alimentatie care are rolul de a completa masurile de crestere a rezistentei nespecifice a organismului.
 
Principiile care stau la baza acordarii alimentatiei de protectie sunt urmatoarele:

- alimentele trebuie alese astfel incat prin continutul lor in materie de substante nutritive (proteine, glucide, minerale, vitamine etc.) sa completeze o ratie caloric insuficienta sau incorecta.
(...)

...citeste mai multe pe PortalSSM >>>


Asadar, alimentatia de protectie trebuie stabilite de angajator, dupa evaluarea riscurilor, la propunerea medicului de medicina muncii, cu consultarea salariatilor si specificate in contractual colectiv de munca si/sau contractul individual de munca.


Sursa: PortalSSM




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]