SSM: cand si in ce conditii se acorda angajatilor alimentatia de protectie

alimentatia de protectie angajatialimentatie de protectie ssmalimentatia de protectie la locul de muncaLegea nr. 319/2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este demn de mentionat ca orice angajator ar trebui sa stie ca alimentatia de protectie se acorda in mod obligatoriu si gratuit persoanelor care lucreaza in conditii de munca ce impun acest lucru si se stabileste prin contractul colectiv de munca si/sau contractul individual de munca (art. 14 din Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca).


De asemenea, conform evaluarii riscurilor pentru fiecare loc de munca se stabilesc masuri de prevenire si protectie, de natura tehnica, organizatorica, igienico-sanitare si de alta natura, necesare pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor.

Asadar, cand este necesara acordarea unei alimentatii de protectie? Ce conditii trebuie indeplinite si cine stabileste acest lucru?

"Pentru persoanele care lucreaza in domeniul de retele apa uzata este necesara alimentatie de protectie suplimentara?", intrebare extrasa din cadrul PortalSSM.ro.

Raspunsul specialistilor Rentrop

Principalul consilier al angajatorului in raport cu promovarea sanatatii la locurile de munca este medicul de medicina muncii, in decizia acordarii alimentatiei de protectie.

Ce este, de fapt, alimentatia de protectie?

Alimentatia de protectie reprezinta o alimentatie care are rolul de a completa masurile de crestere a rezistentei nespecifice a organismului.
 
Principiile care stau la baza acordarii alimentatiei de protectie sunt urmatoarele:

- alimentele trebuie alese astfel incat prin continutul lor in materie de substante nutritive (proteine, glucide, minerale, vitamine etc.) sa completeze o ratie caloric insuficienta sau incorecta.
(...)

...citeste mai multe pe PortalSSM >>>


Asadar, alimentatia de protectie trebuie stabilite de angajator, dupa evaluarea riscurilor, la propunerea medicului de medicina muncii, cu consultarea salariatilor si specificate in contractual colectiv de munca si/sau contractul individual de munca.


Sursa: PortalSSM


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
alimentatia de protectie angajatialimentatie de protectie ssmalimentatia de protectie la locul de muncaLegea nr. 319/2006

Data aparitiei: 13 Martie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SSM: cand si in ce conditii se acorda angajatilor alimentatia de protectie Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]