Orientarea profesionala prin prisma angajatilor. Cum se contureaza progresul profesional

angajareorientare profesionalaresurse umanemanagementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
"Nu vreau sa mai stau in Romania. Vreau sa ma mut intr-o tara in care sa gasesc altceva decat aici, sa am parte de respect pentru munca mea. Aicea toti fura si daca nu fura, mor de foame cel mai probabil."

Nu-i chiar asa. Lenesii gandesc asa.


Dorel are 6 clase si face bani multi pentru ca aduce masini din strainatate, le da cateva ciocane, o mana de vopsea si apoi le pune pe piata la pret triplu. S-a decis sa nu mai aiba niciodata stomacul gol, nici el si nici copiii lui. Asa ca se descurca asa cum poate.

Gianina are doctorat si face bani cat sa nu moara de foame, ea si copiii ei. A avut ocazia sa castige mai mult dar nu a stiut ca isi poate negocia salariul. A lasat pe altii sa o fure. I-a fost rusine sa spuna ca vrea un salariu direct proportional cu munca ei.

Asa ca a luat decizia sa taca, sa nu isi infranga rusinea. S-a decis sa se limiteze la salariul pe care il primeste si spera din tot sufletul ca sefa ei sa realizeze, intr-o buna zi, ca merita mai mult si sa ii dea un salariu bun.

Daca nu il va primi, Gianina vrea sa plece. A luat decizia sa nu se lupte pentru ce merita in mod natural.

Ionut are 23 de ani si nu stiu sa scrie corect romaneste desi a trait in Romania dintotdeauna. Face bani ca mester. Este instalator, electrician si uneori zugraveste. Face bani cat incape. Dar ar avea ziua mai mult de 24 de ore, ar face si mai mult. Clientii il roaga, la propriu, sa vina pe la ei. Si il platesc regeste. Cine sta cu masina de spalat stricata? Cine sta cu prizele arse prin casa?

Iar Ionut s-a decis sa nu lase greselile gramaticale sa ii stea in cale. S-a decis sa ii mearga bine, orice ar fi, oricat de grav este sa nu stii daca sa pui o cratima in plus sau in minus intr-o fraza. Mai bine o pui decat sa lipseasca pentru ca mai bine sa fie mai mult decat prea putin. Asa isi conduce si viata.

Florentina si-a dedicat o viata intreaga facultatii si universitatii. Este la a treia facultate si nu a avut nicio zi de munca in viata ei. Vrea sa se scrie o carte si probabil ca va reusi. Dorinta ei este sa nu lucreze niciodata ca angajata, cu un sef care sa ii sufle in ceafa.

La final de luna, cu totii luam decizii. Ele ne contureaza orientarea profesionala. Ele ne ajuta sa crestem, sa ne crestem copiii, sa ne dezvoltam ca indivizi puternici.

Sa luam decizii bune pe termen lung. Sa fie investitii bune. Sa fie decizii pe care sa le luam cu mintea si cu inima, in concordanta cu modul in care vrem sa arate viitorul.

Sa nu uitam ca fiecare pas pe care il facem determina directia in care mergem. Tu incotro mergi?


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajareorientare profesionalaresurse umanemanagementul resurselor umane

Data aparitiei: 22 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Orientarea profesionala prin prisma angajatilor. Cum se contureaza progresul profesional Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]