Analiza expertilor: Care este formula prin care un elev de liceu poate desfasura activitati de practica in cadrul unei companii?

practica eleviangajare elevi in practicaconventie civila elevi in practica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ceea ce priveste practica elevilor si studentilor, vom tine cont de prevederile din Legea 258/2007, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit acestor prevederi legale, practica se desfasoara in temeiul unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica. Organizatorul de practica este unitatea sau institutia de invatamant, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative, iar partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarea elevului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor.

Asadar, in lumina prevederilor mai sus mentionate, apreciem ca, intre societate si unitatea de invatamant din care provine elevul ar trebui incheiat un contract-cadru/conventie, dupa caz, in care sa fie prevazute cel putin drepturile si obligatiile partilor si perioada de desfasurare a practicii. In temeiul acestui contract-cadru apreciem ca intre cele doua societati trebuie intocmit un acord privind stabilirea conditiilor de practica a elevilor si studentilor.

Atentie! Daca practica se desfasoara in temeiul contractului – cadru/conventiei incheiat intre organizator si partenerul de practica, apreciem ca unitatea dvs. trebuie sa aiba copii de pe documentele care justifica prezenta acestuia in sediul unitatii si la locul de munca respectiv. Si in acest caz, unitatea dvs. are obligatia instruirii elevului din punct de vedere al normelor de securitate si sanatate in munca.

Precizam ca, la nivelul angajatorului (partenerul de practica) trebuie sa existe:

- Contractul – cadru de colaborare/conventie, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica in care sa fie stabilite conditiile exacte de derulare a practicii, inclusiv precizarea ca elevul respectiv poate desfasura respectivele stagii de practica in cadrul societatii dvs;
- Dovada instruirii practicantului privind regulile de securitate si sanatate a muncii in cadrul societatii dvs.;
- Dovada informarii cu privire la continul regulamentului intern;
- Desemnarea unei persoane care sa se ocupa de indrumarea si urmarirea activitatii de practica a elevilor si studentilor;
- Fisa de prezenta;
- Fisa de evaluare a cunostintelor, respectand continutul programei analitice/portofoliului de practica.

Unitatea poate incheia cu elevul si un contract de munca cu respectarea diszpotiilor HG 600/2007
- privind protectia tinerilor la locul de munca, avand aceasta posibilitate, nu si obligativitatea incheierii unui contract de munca.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
practica eleviangajare elevi in practicaconventie civila elevi in practica

Data aparitiei: 10 Iunie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Analiza expertilor: Care este formula prin care un elev de liceu poate desfasura activitati de practica in cadrul unei companii? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]